Cascade weblog

Wat is een weblog? Een weblog of blog is een korte tekst (ca. 400-500 woorden maximaal), geschreven door een Cascade-vriend of geïnteresseerde in de geschiedenis van de tuin- en landschapsarchitectuur, over een onderwerp dat aantrekkelijk is voor alle Cascade-vrienden. Het zal dus altijd iets te maken hebben met historische tuinen, parken, buitenplaatsen, landgoederen, villatuinen, villaparken etc. en in de meeste gevallen ook over de Nederlandse situatie gaan. De tekst kan melding maken van een nieuwe publicatie, een nieuwe tentoonstelling, een kleine nieuwe vondst (te klein voor een artikel, maar op deze manier toch vastgelegd), een wetenschappelijke vraag aan Cascade-vrienden, een belangwekkende verwijzing naar een archief of naar interessant digitaal materiaal, een attendering op een lezing of een workshop, een vondst na een archiefbezoek etc. etc. De korte tekst wordt meestal vergezeld door een foto, kaart of afbeelding en een verwijzing naar literatuur en websites. Klik Cascade weblog en kijk zelf.

Teksten en foto’s kan men niet zelf op de weblog plaatsen. Als u een bijdrage wilt aanleveren, stuur de tekst en evt. foto of afbeelding via email aan de webmaster (webmaster@cascade1987.nl). Hij zet het materiaal om in een weblog.
Heeft u enkel een tip, een vraag, een vermelding van bijvoorbeeld een tentoonstelling, een krantenartikel of wat dan ook, stuur ook dan gewoon een mail want mogelijk is het voor meer mensen interessant of geeft het aanleiding om meer materiaal te zoeken en uiteindelijk alsnog tot een weblog te komen.
Nadat de weblog is geplaatst kunnen zowel Cascade-vrienden als buitenstaanders op de weblog reageren.

De eerste Cascade-weblog dateert van 6 december 2005 en na ruim 13 jaar bevinden zich nu meer dan 1400 weblogs/berichten in het Cascade-archief. We zouden er makkelijk een heel interessant boek van kunnen maken.

Bijkomend interessant is vooral ook de rechter kolom op de weblog-pagina. Deze verwijst naar onder andere alle tentoonstellingen, lezingen en bijeenkomsten, die op dit moment plaatsvinden en verwacht worden, allemaal interessant voor Cascade-vrienden.

Tenslotte een hele goede aanrader, stel de Cascade-weblog in als uw startpagina:
Voor Windows Internet Explorer gebruikers, klik hier om Cascade uw Startpagina te laten zijn.
Voor Mozilla Firefox gebruikers, ga in het menu bovenin het scherm naar Extra, kies Opties, op tabblad Algemeen muisklik knop Huidige pagina’s gebruiken en sluit af met muisklik van knop OK.