Biljoen, Cascade voorjaarsexcursie, mei 2009


Geldersch Arkadia, P. Nijhoff (1825, 3e druk)  Bron: Geldersch Archief
Wat moet je zeggen over de excursie van afgelopen zaterdag? Zoveel gezien, gehoord en ervaren…Gekozen voor deze vorm; uw eigen herinneringen en indrukken van het interieur, foto’s van hetzelfde interieur uit 1914 (en een uit 2008), beelden van de wandeling om het kasteel van Niek Ravensbergen en de titelpagina Geldersch Arkadia van Paulus Nijhoff. Want was onze wandeling niet een als uit dit boekje? Startend in en door het kasteel, vervolgens om het kasteel en tot slot met een groepje van de ochtendexcursie een lange wandeling over Beekhuizen.

Toch een detailopmerking. Jorien Jas vermeldde al dat de grote stuczaal niet altijd compleet wit is geweest. Wat moet je je daar dan bij voorstellen? Vergelijk de foto uit 2008 (of uw herinnering aan zaterdag) eens met de beelden van dezelfde zaal uit 1914. Let op het plafond en op de smalle banen tussen het stucwerk op de muren.  JH

Klik hier voor album


Kasteel Biljoen  Foto: N. Ravensbergen

4 gedachten over “Biljoen, Cascade voorjaarsexcursie, mei 2009

  1. Onze excursie was de aftrap. De belangstelling voor de rondleidingen in en rond Kasteel Biljoen was enorm. In juni werd besloten om de openstelling te verruimen tot 1 september. En nu eindigt men op een totaal van 335 rondleidingen en 5500 bezoekers!

  2. Een half jaar voor onze Cascade excursie naar kasteel Biljoen maakte Henri ter Hall van het Gelders Archief een serie (150) foto's van en in kasteel Biljoen. Het huis is nog gemeubileerd! Klik hier om de foto's te bekijken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *