De linden op het voorplein van Huis te Manpad


Voorplein van Huis te Manpad, 2009  Foto: Jan Holwerda

De Cascade voorjaarsexcursie 2007 voerde naar o.a. Huis te Manpad (Heemstede) en we spraken over o.a. de linden op het voorplein. Velen voor en na ons hebben dat ook gedaan. Nu lijkt de kogel door de kerk.

Heemstede Nieuws meldt: ‘Ook de linden op het Voorplein, direct te zien vanaf de Herenweg, worden onder handen genomen. Veel van deze bomen zijn in slechte staat en worden vervangen. Dit gebeurt in twee fasen. In november worden de eerste linden langs de Slotgracht en langs de Herenweg vervangen. Over zoxe2x80x99n tien jaar worden de linden in het hart van het Voorplein vervangen.
Deze werkzaamheden zijn onderdeel van het door het college van B&W goedgekeurde beheersplan. Omdat er een goedgekeurd beheersplan is voor de periode van 2005 tot 2015, is een kapvergunning niet nodig. De goedkeuring betreft de periode 2005-2015.’

natuurwegwijzer.nl meldt nog ‘vervangen door stekken van dezelfde bomen die thans bij een boomkweker op kweek staan’.

In het meest recente nummer van Tuinjournaal, het tijdschrift van Nederlandse Tuinenstichting, staat een artikel over Huis te Manpad met meer details over de vervanging van de linden op het voorplein.  JH (met dank aan Laura)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *