De nieuwe tempel op het Bergje van Twickel


De nieuwe tempel op het Bergje van Twickel.  Foto: Henk van der Eijk


Foto: Henk van der Eijk

Uit leer- en nieuwsgierigheid kijk ik veel rond, en brief ik graag door in de vorm van weblogs. Een van die plekken waar ik met enige regelmaat even kijk is de blog Historical Gardens  van Henk van der Eijk (ook Cascade). Een steeds verder groeiend punt van berichtgeving, gedachten, een wiki en foto’s van bezochte (allemaal Henk?) tuinen verspreid over de wereld.

Als je met een Cascade-excursie ergens bent geweest, dan valt je oog snel op later materiaal waarin de naam van zo’n buitenplaats of landgoed valt. Twickel is zo’n naam (zie 3-tal weblogs sep-2006).

De website van Twickel verhaalde al lang over de tweede uitvoeringsfase van het herstelplan, over het Bergje, de top die om een markering vraagt, het bekende ontwerp voor een tempel/tuinkoepel van J.D. Zocher Jr. en het voorstel van Michael van Gessel om dan ook tot een nieuwe toevoeging zijnde een ruim zes meter hoge tempel te komen. Latere berichtgeving vermeldde de tot standkoming en in je achterhoofd hou je dat dan als een potentieel weblog-onderwerp.

Nu is Henk me ‘voor’, maar des te beter, want hij heeft mooie beelden om het bericht te illustreren! En laten we maar zeggen ‘voor wat hoort wat’, dus ‘op naar Henk‘  JH

1 gedachte op “De nieuwe tempel op het Bergje van Twickel

  1. Bedankt voor de aandacht, Jan. Ik kan aan mijn statistieken nu al merken dat de Cascade weblog goed bezocht en gelezen wordt.

    Wat betreft de foto’s: ik zou willen dat ik zelf de nu al 270 tuinen had bezocht, waarvan inmiddels foto’s beschikbaar zijn. In werkelijkheid heb ik alleen de foto’s van het grootste deel van de Nederlandse tuinen geleverd. Het wereldwijde tuinenweb wordt gewoven door de mensen die zich op de foto(deel)site flickr hebben aangesloten bij de door mij in april 2008 opgerichte Historical Gardens groep. Het aanbod aan tuinen groeit gestaag, net als het aantal leden.
    Dat zijn vooral mensen die -zoals ik- lokaal actief zijn, met het bijkomende geluk dat ze uit alle hoeken en gaten van de wereld komen. Maar er zit een aantal mensen bij die een actieradius aan de dag leggen om van te watertanden…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *