Landheer voor een Dag


Kasteel Engelenburg (Brummen)  Bron: kasteelengelenburg.nl

Voorgaande jaren was er een Landheer voor een Dag in de gemeente Rheden. Dit jaar is er een in de gemeente Brummen; op zondag 5 juli 2009. Een zestal landgoederen is opengesteld: Kasteel Engelenburg, Huize Voorstonden, landgoed Spaensweerd, De Wildbaan, Het Leusveld en Huis te Eerbeek. Er vinden allerlei activiteiten en wandelingen met aandacht voor de geschiedenis plaats.

Natuurlijk is het wat anders dan een Cascade excursie, maar goed denkbaar dat een aantal van deze landgoederen niet al te vaak toegankelijk is, dus hier ligt een kans.

Meer informatie is te vinden op www.landheervooreendag.nl en de gemeente Brummen plaatste stukjes over de geschiedenis van de landgoederen: Engelenburg, Voorstonden, Spaensweerd, Wildbaan, Leusveld


Buitenplaats Spaensweerd (Brummen)  Bron: spaensweerd.nl

1 gedachte op “Landheer voor een Dag

  1. Het Project Nieuw Gelders Arcadië (initiatiefnemer Gelders Genootschap) is in dit verband ook aardig om eens even te bekijken. Zie http://www.geldersgenootschap.nl/populaire_paginas/nieuw_gelders_arcadie/. Het project heeft ook een eigen website (http://www.nieuwgeldersarcadie.nl), maar daar moet nog wat aan gesleuteld worden en is nog niet zo duidelijk en overzichtelijk.
    Het is de bedoeling dat er een soort handboek wordt gemaakt voor gemeenten met advies hoe om te gaan met nieuwe ontwikkelingen in het buitenplaatsenlandschap van de Veluwerand. De betreffende gemeenten zijn Wageningen, Renkum, Arnhem, Rozendaal en Rheden.De verantwoordelijke wethouders zijn overeen gekomen om de ruimtelijke kwaliteit en samenhang van de landgoederenzone aan de Veluwezoom de komende jaren te versterken.CO

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *