Sorghvliet door J. van Call en J. van den Aveele


Zorgvliet met oprijlaan en ommuurde parterre tuin, J. van Call (ca. 1690)
Bron: Haags Gemeentearchief

Een nieuwsbericht van het Haags Gemeentearchief over de verwerving van ‘Zorgvliet met oprijlaan en ommuurde parterre tuin’ (ca. 1690) door Jan van Call. Een bericht uit 2006, maar toch nog even aangehaald als kapstok voor een aantal verwijzingen.

Via de beeldbank van het Haags Gemeentearchief kunt u nog meer materiaal van de vervaardiger ‘Call’ vinden. O.a. meer materiaal van Sorghvliet. Ter vergelijking noemt het nieuwsbericht ook de prenten van J. van de Avelen. Bedoeld zal zijn Johan Jacobsz. van den Aveele. Ook van hem zijn er prenten in dezelfde beeldbank.

Nu is er van den Aveele een serie van 17 in kleur in de beeldbank van Catena, Browse by Site Name. Onderaan de rechterlijst, Zorgvliet (The Hague, The Netherlands). Aanklikken resulteert in nieuw window met de 17 afbeeldingen. Een afbeelding aanklikken resulteert in opnieuw een nieuw window met een grotere weergave die nog verder vergroot kan worden.

Voor een ieder die van al dit moois hebberig wordt, de afbeeldingen zijn ook op uw PC te downloaden/saven. Vergroot de afbeelding tot er onder aan staat ‘This is the largest size available’, dan rechtermuisklik en bewaren/saven. Even wat werk, maar zo eindig je met een hele mooie set op je PC.  JH

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *