Twickel: ‘Lijnenspel in beweging’

‘Lijnenspel in beweging’ 600 jaar Landschapspark op Twickel

Een expositie, in de Oranjerie, betreffende de 600 jaar Tuinhistorie in het Landschapspark van Twickel, met als belangrijk onderdeel het laatste plan van landschapsarchitect Michael van Gessel, dat in de komende jaren zal worden verwezenlijkt in het Kasteelpark.

Openstelling tijdens opening van de Theeschenkerij ; juni t/m september op dinsdag t/m zaterdag van 11.00 uur tot 16.30 uur.

Op zaterdag 16 september a.s. wordt er een symposium georganiseerd over dit onderwerp. Zie ook Twickel Agenda

Op dezelfde site zeker even ‘rondkijken’.  Bijvoorbeeld Tuinen (die met rechts het groene puntje). Hieronder staat Historie van de Tuin met o.a. de kaart met de Renaissanceaanleg (1654-1692) en de Hartmeyerkaart (1794) ; aanklikken voor een grotere versie.

4 gedachten over “Twickel: ‘Lijnenspel in beweging’

  1. Zoals aangekondigd in de uitnodiging voor de voorjaarsexcursie van Cascade wordt de najaarsexcursie gecombineerd met genoemd symposium op 23 september a.s.

  2. De Twentsche Courant Tubantia heeft een kort artikel over de Twickel tentoonstelling ‘Lijnenspel in beweging’. Een tentoonstelling in de Oranjerie met tiental groene kasten vol met kaarten en afbeeldingen als weergave van 500 jaar geschiedenis in de Twickelse tuinen.

    De laatste kast is het grootst. Hierin staan de plannen van landschapsarchitect Michael van Gessel voor de tuinen van Twickel. De helft ervan is al uitgevoerd.

    Via de internet-pages van De Twentsche Courant Tubantia is ook een videoreportage, van een paar minuten, beschikbaar. Deze is gemaakt n.a.v. een bezoek door wetenschappers en landschapsarchitecten uit Duitsland.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *