27e editie Museumweekend, 5 en 6 april

Komend weekend, 5 en 6 april, 27e editie van Museumweekend met als motto Kunst van de waarheid. De website Museumweekend vermeldt:
Is een schilderij minder mooi als het niet van Frans Hals is, maar een exemplaar uit dezelfde tijd van een onbekende schilder? Hoe xe2x80x98echtxe2x80x99 zijn opgegraven, ooit aangekochte, zelf gevonden of geërfde voorwerpen in een museum? Alle objecten in musea zijn echt en oorspronkelijk, maar hoe echt hoort bijvoorbeeld een lijst bij een schilderij te zijn?

Bij motto Kunst van de waarheid, de opmerking ‘…wat echt en waar is en wat niet?’ uit het persbericht moest ik gelijk aan tuinhistorische bezijden de waarheid ervaringen denken:
een terreingrootte die overdreven werd
een perspectief dat niet klopte maar de afbeelding zo veel mooier en vooral ‘passender’ maakte
een geometrie die nooit is geweest
een combinatie van bloeiende planten die niet kan
een nooit bestaand huis en/of tuin in de achtergrond van een portret

Voor deelnemende musea zie de al genoemde website Museumweekend

In dit Museumweekend vindt ook de eerste STINZEN STRUIN plaats; open dagen van Staten & Stinzen en Stinzenflora yn Fryslân. Tot stand gekomen door een samenwerking van de Stichting Staten & Stinzen en het project Stinzenflora yn Fryslân van Landschapsbeheer Friesland. Dekemastate, Park Jongemastate, De Schierstins, Martenahûs en museum Martena en het bezoekerscentrum bij Uniastate met hun  stinzentuinen zijn geopend. Voor details even op Stinzenflora in Fryslân kijken.  JH

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *