6-delige AVRO serie over groene monumenten

In de nieuwe AVRO-serie Groene Monumenten, die op zaterdag 6 januari om 17.25 uur op nederland 2 van start gaat, worden zes heel verschillende groene monumenten van dichtbij bekeken en worden gepassioneerde mensen gevolgd die nauw bij verleden, heden en toekomst van deze monumenten betrokken zijn.

De serie omvat Landgoed Vollenhoven (6 januari), De Grebbeberg (13 januari), Landgoed de Wiersse (20 januari), Het Zuiderpark Rotterdam (27 januari), De Veluwe (3 februari) en Landgoederen Verbinden (10 februari).

Voor meer, m.n. over de 1ste aflevering zie TV-Visie  JH

1 gedachte op “6-delige AVRO serie over groene monumenten

 1. 1ste aflevering over Vollenhove is net geweest. Erg fraaie beelden van het landgoed, toelichtingen door o.a. de eigenaars, de tuinman, Catharina van Groningen en Martijn Mehrtens. Met o.a. de in maart 2005, op de grote zolder op Vollenhoven, gevonden kaart met het huis met omringend park, waterpartijen met bruggetjes, lanen, wegen, boomsoorten (loof- en naaldhout), heesters en bloemperken en de ijskelder (waarschijnlijk van de hand van Hendrik van Lunteren).

  Heeft u de aflevering gemist? Geen nood, nu al te zien via internet.
  Ga naar http://www.uitzendinggemist.nl
  – vul linksboven in Groene Monumenten en klik ‘ga->’
  – nadat Groene Monumenten gevonden is, klik op rode hokje rechts, onder bekijk om de aflevering te zien

  En als u dan toch http://www.uitzendinggemist.nl bekijkt, kijk dan ook even naar de aflevering van AVRO Tussen Kunst & Kitsch van 3-jan-2007. Hierin, ongeveer halverwege de aflevering, een stukje over Magazijn van Tuin-Sieraaden van Gijsbert van Laar.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *