Aanleg nieuwe bijenstal

Historisch gezien waren er vroeger veel bijenstallen op de buitenplaatsen. Een particulier wil zijn steentje bijdragen aan een stukje cultuurherstel op dat gebied. Het betreft een particulier terrein temidden van landgoederen in ‘s-Graveland.

Wie heeft er informatie over subsidiemogelijkheden voor de aanleg van een nieuwe bijenstal?

Reacties graag naar: j.harder@landschapnoordholland.nl

Jelle Harder
Projectleider Landschap Noord-Holland

 

Afb. Den naerstigen byen-houder…, Petrus Nyland (1683)
In Het Vermakelyck landtleven… met o.a. ook Den nederlandtschen hovenier door Jan van der Groen

2 gedachten over “Aanleg nieuwe bijenstal

  1. Op het getoonde boekomslag staat een bijenschans, geen bijenstal. Van subsidiëring der bijenteelt heb ik nog nooit gehoord, maar misschien komt het er nog van, want de laatste jaren holt de zaak achteruit, ook door ziekte, en bepaalde gewassen kunnen niet zonder bestuiving door bijen.

  2. Toen ik het woord Byen-houder zag had ik direct de associatie met Prof. Dr. J.T. P. Bijhouwer 1893- 1974, Professor in de
    “wat nu heet” Tuin – en Landschapsarchitectuur te Wageningen. Omdat ik het aanleggen van een bijenschans in ‘s-
    Graveland, waar in de buurt ikzelf zo’n 10 jaar gewoond heb, een fantastisch idee vind, ben ik bereid daarvoor een ruim bedrag ter beschikking te stellen aan de heer Jelle Harder, die naar ik hoop de bijenschans zal opdragen aan Professor J.T.P Bijhouwer, en wel met een ter plaatse goed zichtbare aankondiging. Hopelijk volgen dan anderen dit initiatief! Graag ontvang ik van de heer Jelle Harder zijn nadere gegevens.

    Edward W. Leeuwin

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *