Leve het landgoed

Themajaar 2008 Provincie Zuid-Holland

Historische landgoederen en buitenplaatsen zijn symbolen van Zuid-Holland als invloedrijke bestuurlijke en economische regio. Zij hebben zowel een cultuurhistorische, landschappelijke als ecologische waarde. Vanwege hun betekenis wil de provincie de landgoederen onder de aandacht brengen en ze duurzaam veiligstellen. Om dit te bereiken is het jaar 2008 uitgeroepen tot themajaar met als motto: Leve het Landgoed. Zie voor meer informatie www.levehetlandgoed2008.nl.

De start van het Leve het Landgoed jaar, 12 april 2008, vindt plaatst tijdens de Dag van het Kasteel in de Bollenstreek; een initiatief van Kastelenstichting Holland en Zeeland.
Zie voor meer informatie: www.kastelenhollandzeeland.nl.

Bij de start en gedurende het jaar vinden diverse activiteiten plaats. 
Zo wordt bijvoorbeeld de 12de april op Landgoed de Keukenhof, de reizende tentoonstelling over landgoederen en buitenplaatsen in Zuid-Holland geopend,  ontwikkelt door Erfgoedhuis Zuid-Holland. Zie voor meer informatie: www.erfgoedhuis-zh.nl. Tevens vindt dan de lancering plaats van de publicatie: Nieuwe landgoederen in Zuid-Holland, een bron van inspiratie voor de toekomst, gerealiseerd door Stichting Dorp, Stad en Land.  IE

1 gedachte op “Leve het landgoed

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *