Achterom kijken.


In de tuinen van kasteel Ameongen.  Foto: Sible de Blaauw.

Drie maanden geen weblog. Staat alles dan stil? Nee, natuurlijk niet. Daarom kijken we even achterom. Om u alsnog over een aantal voorbije Cascade activiteiten te berichten.

24 september jl vond de Cascade najaarsexcursie naar landgoed Prattenburg en Kasteel Amerongen plaats. Sible de Blaauw schoot foto’s. Kijk vooral even via onze fotopagina.

21 oktober verscheen de meest recente Cascade nieuwsbrief, klik hier.


Opzetfiguurtjes, naar Magazijn van Tuin-sieraaden van Gijsbert van Laar
Foto: Christine Sinninghe Damsté

17 november werden we gedurende het Cascade minisymposium vergast met een boeiend betoog over H.F. Hartog Heys van Zouteveen, door Patricia Debie (nu nog een proefschrift en publicatie). En met een lezing over opzetfiguurtjes, deels nagetekend uit Van Laars Magazijn van Tuin-sieraaden, uit de collectie van stadsmuseum Almelo, door Christine Sinninghe Damsté.

Tot slot, de hoeveelheid artikelen uit oude Cascade Bulletins in PDF vorm blijft groeien. Kijk op de Bulletin pagina om te zien wat nu al te downloaden is. Meer zal volgen, op verzoek kan het versneld (mail webmaster@cascade1987.nl).  JHOpzetfiguurtjes, naar Magazijn van Tuin-sieraaden van Gijsbert van Laar

Foto’s: Christine Sinninghe Damsté

2 gedachten over “Achterom kijken.

  1. ja wat hebben we die weblog toch gemist en wat heeft Jan het nu prachtig opgelost door de weblog en de website te combineren. Veel dank Jan. Anders zaten we nog steeds te wachten, en nu dus maar allen weer actief worden. Nou Jan, je hebt ons dan ook weer direct actief gekregen door iedereen nu naar de Foto’s van Sible de Blaauw op de fotopagina te sturen. Ook de Nieuwsbrief weer even onder ogen gebracht. Overigens de 21ste is een nieuwe Nieuwsbrief alweer te verwachten. En dan die leuke foto’s gemaakt van de mini-tuinsieraden op het mini-symposium. Allemaal geweldig, ik ga in ieder geval nu maar eens gauw een weblog schrijven. We zullen elkaar toch echt weer vinden allemaal, niet alleen op bijeenkomsten, maar ook op de weblog. CO

  2. Een flink aantal van de opzetfiguurtjes is nu in kasteel Keukenhof te zien. Als onderdeel van de maquette-tentoonstelling Het Grootse verkleind. Tot en met 1 juli in kasteel Keukenhof, daarna van 8 juli t/m 2 september in kasteel Geldrop.

    Een deel van de collectie in de doos:

    En in de vitrinetafel:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *