Botanische tuinen in Nederland; jaar, boek, tentoonstelling

2017 is het Jaar van de botanische tuinen. De 25 botanische tuinen lanceren 22 april een expositie over de mooiste bomen en bloemen en dezelfde dag verschijnt een handzaam en zeer betaalbaar overzichtswerk met beschrijvingen en prachtige fotografie van alle 25 tuinen en hun kroonjuwelen. Voor slecht 9,95 bij voorintekening (in plaats van 14,50) ex. porto haalt u het boek Botanische tuinen in Nederland in huis.

Meer dan 25 auteurs schrijven mee aan dit overzicht. Sfeer, collectie, historie, kroonjuwelen, nieuwe kaarten, rijke cultuurhistorie en bijzondere planten worden belicht. In de 25 botanische tuinen bloeien en groeien bijna 20000 soorten planten. Ze tonen zich in grote verscheidenheid: bomentuinen, kruidentuinen, universitaire botanische tuinen, landgoederen en zijn soms ook onderdeel van een dierentuin. Er zijn gloednieuwe, gelegen op een industrieterrein. Of zeer oude: bij een kerk of klooster. Elk met een eigen botanische sfeer, oeroude bomen, kleur en karakter.

Meer over tentoonstelling Kroonjuwelen, klik hier.
Meer over boek en voorintekenen, klik hier.

Rolf Roos & Joke ‘t Hart (red.), Botanische tuinen in Nederland, Amsterdam 2017, ISBN 9789082433630, € 14.50 (tot 22 april  €9.95), 176 p.

 

2 gedachten over “Botanische tuinen in Nederland; jaar, boek, tentoonstelling

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *