Brabantse landgoed Baest


Landgoed Baest  Foto: www.sldesign.nl

Omdat landgoed Baest een complex historische buitenplaats is, particulier bezit en normaal gesproken nooit opengesteld en door een serie mooie foto's, namens Harmonie en Drumband de Vriendschap, uit Oost- West- en Middelbeers, het volgende:

Onze vereniging 'De vriendschap' mag gelukkig al jaren rekenen op steun van onze beschermheer Dhr van de Mortel, eigenaar van langoed Baest. Het landgoed Baest is een ontzettend mooi en groot gebied met een rijke historie en mooie natuur. Naast de voor iedereen toegankelijke bossen van Baest is er aan de Baesterdijk ook een groot privé-landgoed gelegen met ontzettend mooie tuinen en gebouwen. Dit is doorgaans niet voor iedereen toegankelijk. Dhr. van de Mortel heeft echter het idee opgepakt om eenmalig het landgoed open te stellen voor publiek en wel op 12 juni 2011. Dit onder de naam: "Wandeling in de tuinen van Het Huis te Baest, rijksmonument".
Harmonie en Drumband 'De Vriendschap' is gevraagd deze dag te steunen en vorm te geven. Wij zijn dan ook druk bezig deze dag in te delen met bijvoorbeeld wandelingen door de tuinen en rondleidingen in de gebouwen. Hierbij worden veelal plaatselijke ondernemers en verenigingen betrokken om op die manier "ons Beerse" landgoed Baest te laten zien aan de gemeenschap en andere geïnterresseerden. Zo zullen bijvoorbeeld mensen van de heemkundekring rondleidingen gaan geven, maar ook hoveniers en natuurkenners. De Vriendschap zorgt uiteraard ook voor kleine, lichte muzikale opvulling.

In de jaren tachtig van de vorige eeuw heeft de heer Van de Mortel een aanvang gemaakt met de renovatie van het huis en de tuinen. In 1997 werd de Brabantse Monumentenprijs toegekend: de mooiste buitenplaats van Brabant. Zie ook Slager Groenadvies BV, met foto's en tekeningen.  JH

Landgoed Baest, Dr. Jan van de Mortellaan 13, Oost-, West- en Middelbeers, 12 juni, 10:00-18:00.


Landgoed Baest  Foto: www.sldesign.nl


Landgoed Baest  Foto: www.sldesign.nl

4 gedachten over “Brabantse landgoed Baest

  1. En met enige trots mag ik wel zeggen dat eerdaags een bijzonder enthousiaste nieuwe tuinbazin op De Baest aan de slag gaat. Eén van mijn beste vrijwilligers van De Viersprong zal ik wel verliezen, maar ik zie de toekomst van Landgoed Baest met vertrouwen tegemoed.

  2. Google je even naar Landgoed Baest omdat je nog iets wil nazoeken, kom je tot je verrassing iets nieuws tegen. En je wordt in een reactie ook nog even gepresenteerd aan het grote publiek, door je voorbeeld, de enthousiaste tuinbaas van De Viersprong.
    Ontzettend leuk om dit terug te vinden bij Cascade. Ik kan ook iedereen aanraden om te gaan kijken op 12 juni.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *