De nieuwe TUiN database.

Lang en bijna blind konden we de Databank TUiN van Speciale Collecties WUR gebruiken. Nu is er een nieuwe toegang, de nieuwe TUiN database. Vanaf begin april 2012 is de database zowel achter de schermen als qua zoekfunctionaliteit gewijzigd. Alle woorden in alle velden van de database zijn in een zoekactie doorzoekbaar. Dus ook in de tekst van bv de objectbeschrijvingen wordt gezocht.
De resultaten worden onder het zoekveld weergegeven, bv de van toepassing zijnde objecten. Maar ook door facetten in het linkermenu. Aldaar kun je de resultaten verder verfijnen. Valt er meer uit te leggen? Neen, gewoon even uitproberen. De nieuwe TUiN database. JH

1 gedachte op “De nieuwe TUiN database.

  1. Zo, dat werkt heel wat sneller dan in het vorige format. Maar waar komt nu het geld vandaan om iemand aan te stellen voor invoer van alle ontbrekende gegevens (sinds 1995 / 2000) en voor het bijhouden van het systeem? De beschrijvingen dateren uit het einde van de vorige eeuw en komen uit de Gids voor de Nederlandse tuin- en landschapsarchitectuur. Maar die is ook nodig aan een update toe. Hoe doen we dat? Kortom wie of welke instantie gaat verder, zodat ook de 20ste-eeuwse tuin- en landschapsarchitectuur voor het nageslacht bewaard blijft? Ik denk dat het tijd wordt dat de deskundigen op ons vakgebied eens om de tafel gaan zitten en ik denk dan aan WUR, NVTL, Cascade, RCE.
    CO

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *