Drie generaties tuinbazen op kasteel Duivenvoorde

     
W.G. Gussekloo (derde gerneratie) | Tuinmanswoning Duivenvoorde

Onze Cascadevriend Piet van der Eijk zit achter de website Historie van de hovenier.
Een van de pages is De hovenier als tuinbaas. De hele pagina is interessant, maar zeker ook de meest recente toevoeging onderaan: Drie generaties Tuinbazen op kasteel Duivenvoorde in Voorschoten. Het betreft drie generaties van de familie Gussekloo die van 1849 tot circa 1960 als tuinbaas op het landgoed en kasteelpark Duivenvoorde hebben gewerkt. Op betreffende page staat een tweetal links naar PDFs met het complete verhaal.

5 gedachten over “Drie generaties tuinbazen op kasteel Duivenvoorde

  • Beste Harry, dit is Mathijs Deen, zoon van Wil Gussekloo. Jouw opa was de oom van mijn opa. Ik ben op zoek naar kinderen van Adriaan, de Gussekloo die na de laatste tuinbaas ook gewerkt heeft in het vak, op Weldam en in Kampen. Ben jij een zoon van Adriaan?

   • Hallo Mathijs, nee ik ben de zoon van Willem Gerard , hij heeft wel in het tuinvak gezeten bij de gemeente warmond ,Oegstgeest en Leiden . Waar hij leiding gaf aan o.a. plantsoendienst waar hij ook plantsoenen en parken enz heeft aangelegd. Met zijn broer Adriaan uit kampen hadden wij weinig contact . De zoon van Adriaan heette dacht ik Wim? Vriendelijke groet Harry

    • Beste Harry, hartelijk dank. Ik heb contact met Wim gehad.
     Ik wist niet dat jouw vader ook nog in het vak gezeten heeft. Heb jij nog herinneringen aan Duivenvoorde? Ik maak met historica Lenneke Berkhout voor de VPRO een radiodocumentaire over het aflopen van de (eeuwenoude) tuinbaas-traditie in Nederland, aan de hand van de drie generaties Gussekloo op Duivenvoorde. Mocht je meer willen weten of me dingen willen vertellen, of me tips geven, dan hoor ik het heel graag. Bijvoorbeeld op info@overoudewegen.com. Hartelijke groet! Mathijs

 1. Dit is een leuk artikel. de foto van de tuinderswoning is heel erg oud. Het huis van mijn opa was in mijn beleving groter. Ik ben van 1949. Iny Gussekloo

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *