Enige publicaties

Al enige tijd uit, maar toch nog maar even melden:

Aspecten van Zeeuwse Buitenplaatsen, het tweede (jaar)boek van Kastelenstichting Holland en Zeeland (KSHZ), met monografieën over de Elderschans bij Aardenburg, het Heerenhof te Oosterland en het Walcherse buitenplaatsencluster Hoogduin; achttiende-eeuwse kasboeken als bron voor het interieuronderzoek; Petrus Hondiusxe2x80x99 hofdicht over de Moffenschans en een onderzoek naar de aankopen in de zeventiende en achttiende eeuw voor Walcherse buitenplaatsen.

Zie verder de website van Kastelenstichting Holland en Zeeland; ook voor bestellingen.
ISBN 978-90-8559-372-0
xe2x82xac 17,50

Tuinen en labyrinten door Lucia Impelluso. Een oorspronkelijk Italiaanse uitgave, Giardini, orti e labirinti, waarvan de Engelse versie de lading het beste dekt: Gardens in art. Een boek over ‘eeuwige tuinen’ vastgelegd op schildersdoek of papier; de ene fraaie kleuren-illustratie na de andere. Een tuinhistorische tijdslijn, oke beknopt, maar toch allerlei achtergronden, en aandacht voor details in de afbeeldingen waar je anders overheen kijkt. Op internet lees ik overigens dat Lucia Impelluso in iconografie gespecialiseerd is.

Hoe het boek ‘werkt’ leest u op de achterkant die hier te zien is. En iets meer over het boek is te vinden op Ludion.
ISBN 978-90-5544-714-5
xe2x82xac 22,90

 

De weblog van 11 maart 2008, over de vondst van een ‘nieuwe’ kaart van De Slangenburg van Van Geelkercken, kondigde een herziene en uitgebreide uitgave van Slangenburg Huis, landgoed en bewoners (Jan Berends e.a.) al aan.   Een erg fraaie, rijk geillustreerde (veelal in kleur) uitgave van Historische Vereniging Deutekom. De lijst van sponsoren maakt duidelijk hoe zo’n fraai boek door een lokale historische vereniging uit te geven is.

Voor meer informatie en/of bestellingen denk ik dat u zich moet richten tot G. Veldhoen, g.veldhoen4@chello.nl

 

Tot slot, gratis te downloaden, Landgoederen en Buitenplaatsen in Zuid-Holland. Via Erfgoedhuis Zuid-Holland of geschiedenisvanzuidholland.nl.
Op dezelfde site is ook nog het thema Landgoederen en buitenplaatsen ; lekker dwalen door scans, historie en verhalen…  JH

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *