Exemplaren in Nederland gevraagd.


Camellia japonica en Magnolia macrophylla

Mijn belangstelling gaat op dit moment uit naar twee prachtige tuinplanten, de Camellia japonica (links) en de Magnolia macrophylla (rechts). Beide afbeeldingen hierboven zijn van de hand van P. J. Redouté.

Mijn biohistorische achtergrond heeft mij dichtbij deze planten gebracht. Ik weet nu van alles over Linnaeus en zijn beschrijving, de oorspronkelijke groeiplaatsen, introductie en planthunters, gebruik en betekenis etc., maar waar ik nog naar op zoek ben zijn groeiplaatsen van exemplaren in Nederland, van ik hoop toch minstens honderd jaar oude exemplaren. Waar kunnen mensen deze bomen bewonderen? Op buitenplaatsen, in botanische tuinen en / of in kloostertuinen zou je zeggen. Ken je mooie en vooral oude exemplaren, wil je dan de reactieknop indrukken en die aan me melden?  CO

1 gedachte op “Exemplaren in Nederland gevraagd.

  1. Jammer dat niemand me verder kan helpen. Zelf ben ik natuurlijk wel door blijven zoeken. Wat betreft Camellia japonica is er een erg mooi groot exemplaar van cv. ‘Lady Campbell’ op arboretum Trompenburg in Rotterdam en ook nog wel eentje van zeker enige tientallen jaren oud in de voormalige moestuin van Kasteel Keukenhof (Frederik’s Hof). Gert Fortgens van Trompenburg heeft me ook gemeld dat een Magnolia macrophylla niet op Trompenburg aanwezig is. Beide soorten zijn wel incidenteel op enige gespecialiseerde kwekerijen in Nederland. CO.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *