Fietstochten ‘Buitenplaatsen in Zuid-Kennemerland’

Eens iets anders.

Als u er deze zomer op de fiets op uit wilt trekken, dan kunt u op de site Buitenplaatsen in Zuid-Kennemerland een impressie krijgen van een 3-tal fietstochten (lussen) langs, als de site naam al zegt, Kennemerlandse buitenplaatsen (IJmuiden, Haarlem, Heemstede).

De site geeft informatie over bewoners, landschaparchitecten en bouwarchitecten en een serie foto’s per tocht (20 buitens per tocht).

Tenslotte is er per tocht een setje te bestellen met o.a. routebeschrijving en een beschrijving van de buitens. In voorbereiding is een 3-tal fietstochten langs de buitens van Noord-Kennemerland (Beverwijk, Castricum, Alkmaar).  JH

1 gedachte op “Fietstochten ‘Buitenplaatsen in Zuid-Kennemerland’

  1. Fietstochten door Zuid-Kennemerland. Vooral heel mooie foto’s staan er op deze site. Die kun je zeker gebruiken voor eventuele p.p.presentaties. Ga niet teveel af op de teksten. Daniel Marot wordt createur genoemd van zowel Engelse als Franse tuinen en kwam ook niet in 1668 naar Nederland. En zo zijn er meer fouten in de teksten over de tuinarchitecten. De landschappelijke foto’s zijn ook echt goed, maar er staat niet bij op welke buitens ze zijn genomen. Sommige zijn heel duidelijk, zoals bijvoorbeeld Beeckestijn, maar de meeste zijn mooie lanen, maar waar? Leuk is dat de fietstochten ook schijnen te leiden langs veel vorstelijke huizen en huizen van (historisch) beroemde Nederlanders, maar daar moet je dan wel de tekstboekjes voor bestellen. In ieder geval een goede poging om de streek weer eens in de belangstelling te plaatsen. Fietstochten door Noord-Kennemerland gaan volgen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *