Foto’s Cascade voorjaarsexcursie 2014


Het Cascade gezelschap op de brug met cementrustieke pijlers in Hydepark.  Foto: Christie Weduwer.

Afgelopen zaterdag deed de Cascade voorjaarsexcursie 2014 Hydepark te Doorn, Dr. C. van Boetzelaerpark in De Bilt en Copijn Groenekan aan. Christie Weduwer schoot foto’s en wil die met ons delen, zie hier.

5 gedachten over “Foto’s Cascade voorjaarsexcursie 2014

 1. Alle foto’s zorgvuldig bekeken. Jammer dat ik er niet was, maar ik kon niet in Zuid-Limburg en Utrecht tegelijk zijn. Veel groen, veel stukjes oude gezichten, veel nieuw groen, mooie tentoonstelling bij Copijn en Zn. Ik heb ook begrepen dat het de laatste keer was dat Joan en Elisabeth de excursie organiseerden. Hartelijk dank voor alle tijd en alle energie en alle creativiteit die jullie hebben getoond, dames. Prachtige dingen met jullie en door jullie inzet gezien. Joan schreef mij dat ” het nieuwe bestuur een andere koers wil varen. Voorlopig geen excursies oude stijl meer”. Ik ben erg benieuwd hoe de nieuwe stijl er uit gaat zien. Hopelijk zijn er weer enthousiaste vrienden te vinden die een nieuwe koers voor ons allen willen uitzetten. Carla O.

 2. Het verlangen naar een openbaar park in de gemeente De Bilt werd voor het eerst uitgesproken in de raadsvergadering van 19 december 1928: enkele raadsleden dienen een motie in om de mogelijkheid van ‘de wenschelijkheid van de stichting van een gemeentelijk wandelpark’ te onderzoeken. Het initiatief werd positief ontvangen maar daar bleef het voorlopig bij.
  Op 22 februari 1930 eindigde de raadsvergadering op een wel heel bijzonder wijze: raadslid Van Boetzelaer stelt vast dat er nog steeds geen wandelpark in de gemeente De Bilt is maar dat hij namens een ‘ingezetene’ [= zijn broer dr. Carel Wessel Theodorus baron van Boetzelaer van Dubbeldam] een wandelpark van ruim 7 ha kan aanbieden onder voorwaarde dat het ‘ten eeuwige dage een wandelpark’ zal blijven. Het park zal door de firma Copijn uit Groenekan worden aangelegd zodat het ‘kant en klaar’ aan de gemeente kan worden overgedragen.
  Het ontwerp voor het wandelpark in De Bilt van Hendrik Copijn uit mei 1930 werd dus in opdracht van baron Van Boetzelaer gemaakt en niet van de gemeente De Bilt.
  Met veel dank aan Joan, Elisabeth en Arthur voor de interessante Copijn excursie. Sandra

  • Op de Facebookpagina Groene Historie (facebook.com/groenehistorie) heb ik op de dag van de excursie op 17 mei, het zogenaamde VervolgVerhaal Groene Historie nr.46 geplaatst, een zeer korte geschiedenis van het Van Boetzelaerpark. Dit is een kopie uit de Gids voor de Nederlandse Tuin- en Landschapsarchitectuur, deel 2, 1996. Maar dat is al weer zo lang geleden, dat bijna niemand die verhalen nog bij de hand heeft. Ik zou zeggen, als je niet over die 4 Gidse beschikt, kijk wat vaker op facebook.com/groene historie. Je hoeft hiervoor NIET lid van facebook te zijn. Dit is een openbare facebook pagina. En je kan de pagina ook liken :-)) CO

   • Of kijk in de online versie van de 4 gidsen, daar vind je alle beschrijvingen uit de gidsen. Even bookmarken, altijd bij de hand. In de TUiN database van WUR. En niet alleen de beschrijving, maar meer data hangt aan veel groene objecten. Ga grasduinen, er zit zoveel in. Zie library.wur.nl/WebQuery/tuin

    Klik op het pijltje naast Beschrijving om de tekst van de beschrijving uit te laten klappen.

    Hoe mooi zou het zijn als die TUiN database uitgebreid zou worden met een functie om aanvullingen en correcties op te voeren…

    • Inderdaad, Jan, dat zou mooi zijn. Als er nu één centrale plaats is om die bestaande en nieuwe informatie te bundelen, dan is het daar wel. Je kunt voortbouwen op een goede basis, en de relevantie van ook die reeds bestaande gegevens blijft bestaan.
     Centjes en mankracht, dat is waarschijnlijk het probleem (want iemand moet die updates en toevoegingen checken, verwerken, etc.).

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *