Fries Kaartenkabinet

GETIPT.
Sietse tH informeert ons over de nieuwe Tresoar site: Fries Kaartenkabinet.

Het Fries Kaartenkabinet is de verzameling kaarten, kadastrale kaarten, bouwtekeningen en plattegronden uit de collectie van Tresoar uit de vijftiende tot en met de twintigste eeuw met een nadruk op de achttiende en negentiende eeuw. De kaartcollectie van voormalig Rijksarchief van Fryslân is destijds tot stand gekomen door kaarten te lichten uit de inventarissen. De afgelopen jaren zijn de kaarten en bouwtekeningen gescand. Met het Fries Kaartenkabinet brengt Tresoar de beschrijvingen van de kaarten uit de database en de scans van de kaarten en bouwtekeningen samen op een website. De verzameling van bijna 7.000 kaarten en bouwtekeningen moet in 2015 uitgroeien naar zo’n 10.000 kaarten.

Eerder was er de Kaartcollectie Tresoar, vervolgens Friesland op de kaart en nu Fries Kaartenkabinet. Alles doorbladeren wil je wel, maar zoeken geeft al een goede indruk. Zoek op bv Tuinen, Buitenplaatsen, StateHeremastate, Groot Terhorne.
Klik op de afbeelding, er onder verschijnt deze met een beschrijving; klik dan op de knop Detail, dan verschijnt de complete beschrijving en een window waar je kunt inzoomen en de afbeelding schermgroot kan bekijken.
JH

 

1 gedachte op “Fries Kaartenkabinet

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *