Genomineerden Literaire René Pechère Prijs 2013

De Bibliotheek René Pechère, een documentatiecentrum met internationale vermaardheid op het vlak van tuinkunst en landschapsarchitectuur, looft dit jaar de Literaire René Pechère Prijs 2013 uit. Met deze tweejaarlijkse prijs, die in 2011 in het leven geroepen is, wil de instelling de belangrijke wetenschappelijke, literaire boekuitgaven met als thema de tuinkunst en/of de landschapsarchitectuur in de kijker plaatsen en onder de aandacht van een ruim publiek brengen. De winnaar van de Literaire René Pechère Prijs 2011 was Gerrie Andela met J.T.P. Bijhouwer. Grensverleggend landschapsarchitect.

Een leescomité samengesteld uit leden van de jury stelde in samenwerking met een gespecialiseerde boekhandelaar een exhaustieve lijst van in het Nederlands geschreven boeken over tuinkunst en landschapsarchitectuur samen, drieëntwintig werken die beantwoordden aan de criteria vastgesteld in het reglement en verschenen tussen 15 juli 2011 en 13 oktober 2013. Vijf geselecteerde boeken zijn ter beoordeling toevertrouwd aan  een jury van experten, bestaande uit kunst- en tuinhistorici, landschapsarchitecten, vakmensen uit de uitgeverij en de creatieve sector en gespecialiseerde journalisten) die samen hun passie voor tuinkunst en landschapsarchitectuur delen.

De vijf genomineerden zijn:
De Noodzaak van ontwerpen  (Johan Vlug, Adrian Noortman, Rob Aben, Ben ter Mull en Mark Hendriks)
Roodbaards Rijkdom (Els van der Laan en Willemieke Ottens)
De Nederlandse Landschapsstijl in de 18e eeuw (Heimerick Tromp)
Levend Landschap  (Hans Teerds en Johan van der Zwart)
Metropolitane landschapsarchitectuur (Clemens Steenbergen en Wouter Reh)

De Literaire René Pechère Prijs 2013 wordt op zaterdag 14 juni uitgereikt, tijdens de Tuindagen op kasteel Hex (Heers BE).

2 gedachten over “Genomineerden Literaire René Pechère Prijs 2013

  1. Metropolitane landschapsarchitectuur van Clemens Steenbergen en Wouter Reh heeft de prijs gewonnen. De andere vier kregen een eervolle vermelding met een zeer positief juryrapport.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *