Het Huys ten Donck en de familie Groeninx van Zoelen

 Via een internetkrant stootte ik op Het Huys ten Donck en de familie Groeninx van Zoelen door dr. Irma Thoen.
Huys ten Donck, wie kent het niet, n.a.v. een bezoek, of zeker via de publicaties waarin huis, park en de ruine/folly worden genoemd.

In het internetartikel wordt Stad en Bedrijf, het onderzoeksbureau voor stads- en bedrijfsgeschiedenis Rotterdam, genoemd. Op hun website, klik publicaties, vind Irma Thoen, Het Huys ten Donck en de familie Groeninx van Zoelen, klik op Toon publicatie en zie iets van het boek.

Nog wat meer over de publicatie bij Walburg Pers.

Het Huys ten Donck ee familie Groeninx van Zoelen, dr. I. Thoen
ISBN 90.5730.490.2
176 pag.
xe2x82xac 39,50

En nog even wat historisch materiaal (klik afbeelding voor grotere weergave):

Bron: Natuurvereniging Ridderkerk

En een aantal websites
Het Huys ten Donck
Natuurvereniging Ridderkerk
Artikel in Vivenda 

JH

1 gedachte op “Het Huys ten Donck en de familie Groeninx van Zoelen

  1. Ik heb Het Huys ten Donck doorgebladerd. Zeer rijk geĂ¯llustreerd met historisch materiaal, interieurfotoxe2x80x99s en buitenfotoxe2x80x99s. En zoals de omschrijvingen als via de bovenstaande links te lezen al zeggen, handelend over het maatschappelijke en persoonlijke leven van de familie Groeninx van Zoelen.
    Over de tuin/parkgeschiedenis komt zeer weinig naar voren. Ongetwijfeld wel in de teksten waar het beheer en de personeelsleden naar voren komen, maar niet in een ’tuinhistorisch hoofdstuk’.
    Het boek kent ook niet de kaart van C.W. Maan en P. Harte (1781) waarvan een deel in de weblog zelf staat afgebeeld. En van de 4 afbeeldingen in dezelfde weblog vond ik enkel die van het huis als rechtsboven afgebeeld terug. Dus voor wat de tuinhistorie betreft blijft Het Huys ten Donck te Ridderkerk (deel 2 uit groene reeks van Monumentenzorg) van de hand van Heimerick Tromp de publicatie om erop na te slaan.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *