Huis te Manpad, stinzenflora en openstelling

Cascade secretariaat ontving een persbericht van Huis te Manpad (Heemstede NH) i.v.m. gewijzigde openingsuren om de stinzenflora onder de aandacht te brengen.

Huis te Manpad vaker open vanwege bijzondere stinzenplanten.

Aan de Herenweg 9 te Heemstede ligt het Huis te Manpad. Het is een buitenplaats met een 17e eeuws woonhuis, met bijgebouwen en een schitterend park. In het park is het oorspronkelijke plan van aanleg nog goed te herkennen. Tevens herbergt deze buitenplaats de langste en best onderhouden slangenmuur van Nederland. De periode van openstelling is met ingang van dit jaar verruimd om het publiek in het vroege voorjaar te laten genieten van de rijke stinzenflora. Denk daarbij aan sneeuwklokje, boerenkrokus, winterakoniet, Haarlems klokkenspel en voorjaarshelmbloem.

Het Huis te Manpad is beperkt toegankelijk. Tot dit jaar was het park te bezoeken op dinsdagmiddag om 14.00 uur en zaterdagochtend om 10.00 uur in de periode van 1 april tot 15 oktober. Het park is echter ook in het vroege voorjaar prachtig door de rijke stinzenflora. Daarom is met ingang van 2006 de openstelling veranderd. Het park is nu te bezoeken van 1 februari tot 31 mei op dinsdag om 14.00 uur en zaterdag om 10.00 uur. Van 1 juni tot 15 oktober wordt er alleen op de zaterdag om 10.00 uur een excursie gegeven. Er staat aan de poort een gids voor u klaar, die een rondwandeling verzorgt en het één en ander vertelt over flora en fauna en de rijke geschiedenis van het Huis te Manpad. Aanmelden voor de excursies is niet nodig en er worden geen kosten gerekend. Overigens is het huis zelf niet te bezichtigen.

Wilt u in groepsverband het Huis te Manpad bezoeken, buiten de tijden van openstelling, dan kan dat. U kunt hierover contact opnemen met mevr. Wilmink, telefoon 023-5287528. Voor overige informatie kunt u terecht bij de tuinbaas Fred van der Hengst 06-54695876 of bij Peter de Jong 0252-377656

Dus:
1 feb – 31 mei di. 14.00, za. 10.00
1 jun – 15 okt za. 10.00

(de foto is afkomstig van www.wasven.nl ; wie heeft een scherp exemplaar ter vervanging? ; nog mooier, één van stinzenplanten op Huis te Manpad)

1 gedachte op “Huis te Manpad, stinzenflora en openstelling

  1. Soms komt een reactie wat later, soms veel later, maar mooi is ie.
    Edwin Visser, dank voor de foto’s van Haarlems Klokkenspel op Huis te Manpad (3 mei 2014)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *