Jaarboek Achterhoek & Liemers 2016 is uit

INGEZONDEN

Donderdag 12 november had de presentatie plaats van de 39e editie van het Jaarboek Achterhoek en Liemers. In de uitgave van dit jaar ligt het zwaartepunt bij historische tuinen.
Uitvoerig wordt stilgestaan bij de herontdekking van de kasteeltuin  van Huis Bergh te ‘s-Heerenberg, het landgoed de Wiersse bij Vorden. Een artikel is gewijd aan de tuinarchitect Posth die rond 1800 in de streek actief was. Daarnaast is er aandacht voor de mogelijkheden van archiefonderzoek naar (Zutphense) stadstuinen en komt het belang van bomen op boerenerven aan de orde.
Verder zijn artikelen opgenomen over het huis de Wesenthorst bij Ulft, de vererving van kasteel Wisch in 1849, agrarische ontwikkelingen rond 900, een Zutphense uitgever van reisgidsen, bijna 100 jaar zaadhandel Kolkman te Gelselaar, armoedebestrijding in de 19e eeuw en politieke ontwikkelingen in de jaren 1930-1940 in Achterhoek en Liemers.

Het Jaarboek is verkrijgbaar voor de prijs van € 18,95 en te bestellen
 via www.achterhoekseboeken.nl   of in boekhandels in de regio Achterhoek en Liemers.

5 gedachten over “Jaarboek Achterhoek & Liemers 2016 is uit

  1. Dat is een flinke lijst Carla, daarom heb ik maar even een fotootje gemaakt van de inhoudsopgave:

    Oh enne… de titel van mijn artikel had moeten zijn: AANGELEGD DOOR ZEKEREN POST .
    Het werk van Johan Philip Posth in Gelderland. Dat eerste deel van de titel is een citaat uit het aantekeningenboekje van Leonard Springer, onze eerste tuinhistoricus. Springer schreef Posth’s naam onjuist (ik schrijf dit ook in het notenapparaat) en had dus geen idee wie Posth was.Voor de strekking van mijn verhaal niet cruciaal, maar de verkeerde schrijfwijze onderstreept de onbekendheid van Posth en dat was het punt wat ik wilde maken.

    AD

  2. Zo, dat is inderdaad een smaakmakende inhoud – dat wordt aanschaffen. En wie ou nou de Nederlandsche Baedeker zijn? Craandijk?

  3. Misschien moeten we in Nederland aan een gedeeld Baedekerschap denken, want ik geloof niet dat je er anders komt: Craandijk, Van der Aa, Loosjes, en dan nog de vele -bijna tot vervelends toe- Arcadia’s/Arkadia’s…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *