Kinderhuisje te Bingerden (Angerlo)


De kinderen Carel (1854-1931), Willem (1846-1918), Marie (1851-1925) en Justine (1844-1934) van Heeckeren van Kell vóór het kinderhuisje te Bingerden, ca. 1865 Bron: Gelders Archief

Dertien december j.l. kwam opnieuw een serie foto’s uit het archief Huis Ruurlo gescand ter beschikking via de beeldbank van het Gelders Archief. Dertien december kwam ook het derde nummer van Het Buiten uit, met o.a. een artikel over kinderspeelhuisjes van de hand van Christine Sinninghe Damsté-Hopperus Buma. Ze heeft ook een website over die speelhuisjes (zie ook weblog 18 juli 2013).
Zul je net zien duikt er in die nieuwe serie van Huis Ruurlo een nog onbekend (?) ‘kinderhuisje’ op, staande op Bingerden (Angerlo). Zoals vaker gezegd, lang leve de digitalisering.
Jan Holwerda

1 gedachte op “Kinderhuisje te Bingerden (Angerlo)

  1. Inderdaad prachtige foto’s Jan! voor mij niet onbekend. Ik kwam ze al eens tegen toen ik in het Gelders Archief onderzoek deed voor mijn boek ‘Jonker in de 19e eeuw’. Er is er ook nog een waar een oudere in het zwart geklede dame bij op staat. Erg leuk zoals er toch telkens nog weer kinderhuisjes tevoorschijn komen. Ik zal deze aan de website toevoegen onder de rubriek ‘verdwenen huisjes’.

    Hartelijke groet,
    Christine Sinninghe Damsté

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *