Landschapspark Duivenvoorde officieel geopend

GETIPT (door CO)
Na jarenlange werkzaamheden vond afgelopen woensdag 9 september, voor genodigden, de officiële opening van Landschapspark Duivenvoorde plaats. De publieksopening is tijdens het Open Monumentenweekend op 12 en 13 september. In opdracht van de Stichting Duivenvoorde maakte landschapsarchitect Michael van Gessel in 2007 een herstelplan voor het park. Dankzij de steun van overheden en fondsen kon het plan de afgelopen jaren worden gerealiseerd.

Boomgroepen, lanen, wandelpaden, gras- en waterpartijen kregen de vloeiende contouren uit de tijd van Zocher terug; oude zichtlijnen op het omringende landschap zijn hersteld; een nieuwe bosvijver is aangelegd op de plaats waar zich in de 18de eeuw een groot waterbassin bevond en oude lanen zijn hersteld. Daarnaast kent het park nu meer wandelpaden, nieuwe wandelbruggen, zitbankjes en een voorziening voor parkeren. Tot slot heeft de Leidse tuin een metamorfose ondergaan; er is sprake van een ommuurde tuin met boomgaard (hoogstamfruit) en een fleurige bloemen- en kruidentuin. In de nabije toekomst zal hier een bezoekerspaviljoen verrijzen (informatie- en kassafunctie, landgoedwinkel en horeca).

Lees ook het bericht over de feestelijke opening op de website van kasteel Duivenvoorde, zie de Youtube-film en bezoek het park.

1 gedachte op “Landschapspark Duivenvoorde officieel geopend

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *