Nieuws betreffende Beeckestijn

De afgelopen tijd druppelde al wat nieuws naar buiten en vandaag kreeg ik van drie kanten verwijzingen naar nieuws betreffende Beeckestijn.
De site Vrienden van Beeckestijn lijkt wat het nieuws betreft een en ander het beste te verenigen. ‘podium voor tuin- en landschapscultuur’ valt te lezen, maar ook ‘congresfaciliteiten’ en ‘restaurant’

Zondag 22 november kan een ieder tussen 12.00 en 17.00 uur kennis komen nemen van de plannen. Er is een presentatie in enkele kamers van het huis. Met een beeld van de menselijke relatie met de natuur, in pakweg 1790, en nu. In de tuinen van het landgoed wijzen deskundigen op zes verborgen tuinstijlen.

Op dezelfde site staat ook het ‘Persbericht over toekomst Beeckestijn’. Klik daar zeker ook op de link ‘achtergrondinformatie’, met meer over de geschiedenis en verdere restauratievoornemens. Maar ook met een samenvatting van het businessplan. Landgoed Beeckestijn wordt een kenniscentrum voor tuinen, parken en buitenplaatsen. Uitgangspunt wordt een congrescentrum met overnachtingsmogelijkheid op de bovenverdieping en de benedenverdieping moet een permanente tentoonstelling gaan huisvesten.

Het ‘podium’ heeft ook een eigen website, verdere invulling volgt ongetwijfeld.  JH

1 gedachte op “Nieuws betreffende Beeckestijn

  1. Ter informatie: Donderdag 19 november zal ons bestuur vertegenwoordigd zijn op een Brainstorm-bijeenkomst over de toekomst van Beeckestijn. Ook zijn vertegenwoordigers van NTs, NVTL, Bomenstichting, PHB, Speciale Collecties WUR, RCE en Paleis Het Loo e.a. uitgenodigd. Als iemand vragen en ideeën heeft, die het Cascade-bestuur kan meenemen naar de Brainstorm, druk dan even op de reactieknop en schrijf ze even op, zodat het bestuur de ingeleverde ideeën kan uitdraaien en meenemen. Iedereen krijgt dus de gelegenheid zijn of haar creatieve oplossingen, lichtbrengende ideeën en positieve kritiek te spuien. CO

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *