Nogmaals Panorama Vechtstreek


Bovenstaande afbeelding van Huis Ter Meer is afkomstig uit Special Collections van Wageningen UR.

De eerder genoemde tentoonstelling (weblog 12 April) heb ik bezocht. Hij mag misschien niet groot zijn, maar wel zeer fraai!! Al hoewel, niet groot… 35 Kaarten, vogelvluchten, gravures enz. Een prima begeleidende gids waarin alle werken benoemd zijn en achtergrondinformatie gegeven wordt. Een 2-tal museum-medewerkers die desgevraagd toelichting gaven en zelfs een kop koffie aanboden.

Het was als het ware wandelen door het boek De Vechtstreek van Marijke Donkersloot-De Vrij. Dan wel een kleiner aantal objecten, maar ook enige nog niet eerder tentoongestelde. En met het bekijken van alle objecten, evt. met loep, en het door lezen van de informatie was ik zo anderhalf uur verder.

Museum Maarssen was zo welwillend de gids digitaal beschikaar te stellen. Dit geeft u de mogelijkheid om een indruk van de tentoongestelde objecten te krijgen en vormt voor mezelf een verslaglegging van de tentoonstelling in optima forma. Om een nog betere indruk van de objecten te geven ben ik maar weer eens internet opgegaan en raad ik u aan de navolgende links eens af te lopen. Daar waar mogelijk de afbeeldingen aanklikken voor grotere weergave of het +-je of het woord Groot aanklikken.

Werk als op tentoonstelling te zien en hier via Collectie Utrecht
‘Een Gedeelte van de Heerlyckheyt van Maersseveen’ van P. Bouttats en J. van der Heyden
Vogelvlucht van Huis Ter Meer van H. de Leth
Parelmoertje van de Vecht van J. B. van Barckhuysen

En dan nog een uit Special Collection van Wageningen UR
Veue Généralle du Chasteau de Gunterstein et Dépendances

De achtergrondinformatie (gids).  De werkgroep van Museum Maarssen heeft veel werk gemaakt van en gestoken in dit begeleidende schrijven, dus nogmaals copyright berust aldaar!!

2 gedachten over “Nogmaals Panorama Vechtstreek

  1. Dag Jan
    Wat ontzettend leuk om jouw enthousiaste reactie op onze tentoonstelling te lezen. Wij zijn er zelf ook zeer enthousiast over en ik kan geïnteresserden aanraden deze prachtige tentoonstelling te komen bezoeken. De omgeving van ons museum, aan de Vecht gelegen, is ook zeer de moeite waard.
    Joke van Veen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *