Oproep: 17de en 18de-eeuws tuingereedschap.

Vanaf 11 oktober 2012 is in Museum Boerhaave in Leiden de tentoonstelling Leydse Weelde Groene ontdekkingen in de Gouden eeuw te zien. Zie www.museumboerhaave.nl.

Bij de tentoonstellingsonderdelen buitenplaatsen en siertuinen, maar ook botanie aan de universiteit, de plekken waar het feitelijk werken in de tuin aan bod komt, zouden wij ook graag het gebruikte tuingereedschap tonen. Afbeeldingen uit de 17de en 18de eeuw zijn er voldoende, maar het werkelijk gebruikte gereedschap ontbreekt. Natuurlijk ook niet zo vreemd, het gereedschap was er om gebruikt te worden, niet om te verzamelen.

Hierbij een oproep naar mensen die mogelijk tuingereedschap uit die periode in bezit hebben en ons dat in bruikleen willen afstaan.
Contactpersoon in Museum Boerhaave is Gerhard Kreeftmeijer: gerhardkreeftmeijer@museumboerhaave.nl / 071–5662714.

3 gedachten over “Oproep: 17de en 18de-eeuws tuingereedschap.

  1. Ik adviseer Museum Boerhaave contact op te nemen met het Streekmuseum Westland, Middel Broekweg 154 te Honselersdijk in persoon van Ton Immerzeel (ton.immerzeel@westlandsmuseum.nl) of tel. : 0174 621084. Zij hebben een grote collectie gereedschappen waaronder (mogelijk) uit het tijdvak wat u zoekt. Succes en leuk dat jullie dit organiseren. Vergeet ook niet de Stichting Themajaar te informeren over deze expositie. Groet,

  2. Geachte heer Dessing,
    Dank voor uw reactie. Wij hebben contact met Het Paleis Het Loo, Twickel, Heringastate, Slot Zeist en nu ook met het Westlandmuseum. Zij doen allemaal erg hun best voor ons. Het heeft echter nog geen resultaat op geleverd. Met vriendelijke groet, Gerhard Kreeftmeijer

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *