Oproep voor digitaal materiaal tuinarchitecten

De NVTL is bezig om in de tuinen van Appeltern een presentatie over tuinarchitectuur op te bouwen. Deze bestaat uit een doorlopende projectie op een beeldscherm samengesteld uit beeldmateriaal over historische Nederlandse tuinarchitecten. Hiervoor zijn we op zoek naar bestaande digitale presentaties, zoals powerpoint-presentaties of films op dvd.

Wie heeft er digitaal materiaal beschikbaar dat we op deze manier kunnen hergebruiken, of weet hoe we daaraan kunnen komen? Wat me te binnen schoot is de Springer-tentoonstelling in Groningen van een tijdje geleden, waar ook een digitale presentatie over Springer werd vertoond. Weet iemand bij wie ik die presentatie zou kunnen aanvragen?

2 gedachten over “Oproep voor digitaal materiaal tuinarchitecten

  1. Saskia,
    ik herinner me de fantastische Springer tentoonstelling ‘Componeren in groen’, eind 2002/begin 2003, in Teylers Museum Haarlem. Daar was zo ver ik me herinner ook een ‘doorlopende projectie op een beeldscherm’. Je zou bij Teylers eens kunnen informeren wie de samensteller was en/of een en ander nog beschikbaar is. Overigens heb ik indertijd wat internet materiaal rond deze tentoonstelling ‘bijeengeharkt’, zie hier.

  2. We hebben in de universiteitsbibliotheek van Wageningen UR dé collectie op het gebied van de geschiedenis van tuinarchitectuur in Nederland. Bijna al het materiaal m.b.t. Springer dat in Teyler’s museum en Groningen te zien is geweest, is uit onze collectie afkomstig. De Springercollectie is ontsloten in de databank TuiN en ook voorzien van digitale afbeeldingen van al het planmateriaal.
    Ook van de meeste andere tuinarchitecten hebben we collecties en digitaal materiaal; echter die zijn nog niet allen in de databank TuiN ontsloten. Graag werken we mee; dus neem contact met ons op.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *