Oud afwateringkanaal en -put in tuin Het Loo.


Het strippen van de tuin begon met het wegzuigen van het grind. Foto: twitter @TuinenHetLoo

6 November is gestart met de renovatie van de westelijke helft van de benedentuin. De Koninginne- en Koningstuin zijn al gerenoveerd, zie bv bericht 29 november.


De gestripte tuin. Foto: twitter @TuinenHetLoo

Nieuwe beregening is een van de onderdelen van de renovatie. Bij het graven van sleuven voor die installatie werd men verrast door de aanwezigheid van een oude afwateringput en -kanaal. Verrast omdat deze bij de opgravingen in 1977 niet zijn blootgelegd en men bij grondwerkzaamheden in het kader van de eerdere tuinreconstructie ook niet op deze restanten is gestoten. De RGD heeft nu de opdracht om de vondsten precies in te meten.
Mooie foto’s van de opgravingen uit 1977 zijn overigens te vinden in nummer 12 uit 1977 van het blad Groen. En het blijven mooie specials die oude Groen nummers over Het Loo. En deze zeer recente vondsten en foto’s zijn een mooie aanvulling. Benieuwd wat men verder nog tegenkomt.  JH
Oude afwateringkanaal en -put. Foto’s: twitter @TuinenHetLoo

4 gedachten over “Oud afwateringkanaal en -put in tuin Het Loo.

  1. Leuk en vooral interessant. Ik ga het allemaal weer volgen. Voor mij komen de jaren 1975 – 1984 weer boven in mijn herinnering. Wat blijft ons vak toch interessant, of het nu nieuwe vondsten vann onderzoek of restauratie-opgaven betreft.

  2. Ik kan het niet laten, moet toch ook deze vraag stellen (ja, inderdaad met een grijns op m’n gezicht): gaan de tuinen van Het Loo te Madurodam nu ook op de schop?

  3. Het herstel van de Tuin van Paleis het Loo is bijna dagelijks, in ieder geval wekelijks te volgen op Twitter Tuin Paleis Het Loo. De tweets zijn van Renske Ek, tuinconservator.CO.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *