Publicatie Ter Wadding


Gezicht op Ter Wadding te Voorschoten. Uit: Gezigten in de omstreken van ‘s-Gravenhage en Leyden (1847)  Bron: Erfgoed Leiden en omstreken

Na jarenlang herstel werd het park Ter Wadding te Voorschoten woensdag 30 mei in hernieuwde staat geopend. De opening ging gepaard met de publicatie Ter Wadding. Vier eeuwen genieten van het buitenleven: als speeltuin, buitenplaats en wandelpark. Deze publicatie is ook als PDF beschikbaar en kunt u hier downloaden.

Mocht de link niet werken, probeer dan de link in dit bericht op website van Gemeente Voorschoten.


Ter Wadding (ca. 1900)  Bron: Erfgoed Leiden en omstreken

7 gedachten over “Publicatie Ter Wadding

 1. In het jaar van de historische buitenplaatsen 2012 heb ik twee artikelen geschreven over tuinbazen.
  Beide artikelen zijn geplaatst in het tijdschrift van de oudheidkundige vereniging De Broeklanden in Oldebroek.
  In het julinummer van 2012 speelt het landgoed IJsselvliedt te Wezep de hoofdrol.
  In het oktobernummer van 2012 is vooral de nadruk gelegd op Zwaluwenburg in de omgeving van Elburg/Oldebroek. Vooral dit tweede artikel geeft veel inzicht in het leven en werk van een wel heel bijzondere tuinbaas Frans Heinrich Velzel.
  Frans Heinrich begint zijn loopbaan als 1ste tuinknecht op ’t landgoed Ramswoerthe te Steenwijk.
  In 1908 solliciteert hij met succes naar de functie van tuinbaas op het landgoed de Essenburg te Hierden, gemeente Harderwijk. Zijn volgende standplaats is in 1922 het landgoed Zwaluwenburg.
  Dit verblijf duurt maar kort. Op 22 september 1927 vertrekt Frans Heinrich met zijn gezin naar Voorschoten. Hij treedt daar in dienst van dr. Jacob Moll van Charante op het landgoed Ter Wadding
  In 1935 besluit hij uiteindelijk voor zichzelf te gaan beginnen.

 2. Ik zou de pdf heel graag lezen, maar beide links (de directe, maar ook de workaround) werken niet. Is er een mogelijkheid om de pdf toch te krijgen?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *