Roodbaard en Vlaskamp

Vroeg om nu al te vermelden, maar in het kader van 'vol verwachting klopt ons hart' alvast het volgende:

Ontwerpbureau Noordpeil brengt een eerbetoon aan het werk van landschapsarchitect Lucas Pieters Roodbaard (1782-1851). Gedacht wordt aan onder meer een reizende tentoonstelling en een boek (met dank aan Laura F.).
Stimuleringsfonds voor Architectuur heeft al een subsidie toegezegd voor Roodbaards Rijkdom, landschapsparken in Noord Nederland.


Leeuwarder Courant 2 juni 1851

Via de weblog hebben we reeds enige malen over de mannen Vlaskamp als opvolgers Roodbaard kunnen lezen (13 jul 2009 en 28 aug 2009). Stichting Landschapsbeheer Friesland gaat een inventarisatie doen naar de resterende Vlaskamptuinen in Fryslân. Gerrit Vlaskamp (1834-1906) heeft zoxe2x80x99n 320 tuinen ontworpen, waarvan 290 in Fryslân.
Met de inventarisatie wil de stichting de huidige situatie van de landschapstuinen in beeld brengen. De verwachting is dat in Fryslân nog ongeveer tachtig plekken zijn waar tuinen van zijn hand (gedeeltelijk) aanwezig zijn. De inventarisatie wordt opgenomen in een boek en in een database op een website. Ook komt er een expositie over de tuinen in het Fries Museum.  JH

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *