Rustieke bruggen Elswout (Overveen)

Brug over vijver op landgoed Elswout (1906), Richard Tepe (Bron: Nederlands Fotomuseum)

Even wat rustieke bruggen, op Elswout (Overveen). Aanleiding is een prachtige foto in de collectie van Nederlands Fotomuseum. Hierboven een uitsnede; dit is de link naar het origineel (met watermerk). Hier onder gelijk ook wat andere afbeeldingen en foto’s (en ja ik weet het, er zijn nog meer en andere brugtypen op Elswout). Kijk en vergelijk.
Jan Holwerda


Brug op Seconde vue de la maison de campagne nomme Elswout (1796), Egbert van Drielst, Hendrik Schwegman, Jacob Cats (Bron: Noord-Hollands Archief)


Brug op Elswout (1815-1825), George Pieter Westenberg (Bron: Noord-Hollands Archief)


Bruggen op Elswout (2012) (Foto: Jan Holwerda)

4 gedachten over “Rustieke bruggen Elswout (Overveen)

  1. Wat een mooie foto!
    In een artikel van Leonard Springer in het tijdschrift ‘ Op de hoogte’ (jaargang 21 1924 volgnr 2, te vinden via delpher) staat dezelfde brug in een ander perspectief geplaatst. Zo is het duidelijk dat het gaat om een voorloper van de huidige ‘grote Zwiterse Brug’. Dezelfde brug die ook op de afbeelding van George Pieter Westenberg te zien is.
    link naar delpher:
    https://www.delpher.nl/nl/tijdschriften/view?identifier=dts:407002:mpeg21:0007&query=elswout+springer&coll=dts

  2. Het meest gebruikte woord is knuppelbrug, kneppelbrug is wat meer populair taalgebruik. Sandra schrijft terecht ‘of’ . In het Nederlands Woordenboek worden kneppel en knuppel als vrijwel synoniem gebruikt. Ht is ook streekgebonden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *