Studie naar de tuinarchitect K.C. van Nes, wie geeft er invulling aan?

van www.tuinenstichting.nl:

De NTs en BONAS (Biografieën en Oeuvrelijsten van Nederlandse Architecten en Stedebouwkundigen), onderdeel van Het Nieuwe Instituut Rotterdam, www.bonas.nl) hebben sinds enige jaren een samenwerking in de studie en publicatie van de werken van Nederlandse Tuin- en Landschaparchitecten van de 20ste eeuw.

NTs/BONAS zoekt naar een geïnteresseerde persoon die een (deel van de) studie wil verrichten naar de tuinarchitect K.C. van Nes (1876-1952). Het gaat om het maken van een beschrijving a.h.v. tekeningen en archiefmateriaal. Het archief is grotendeels aanwezig bij de WUR Speciale Collecties te Wageningen.

Heb je een tuin- en landschapsarchitectuuropleiding of groen erfgoed-cursus gedaan? Of ben je kunsthistoricus met interesse voor tuinen? We helpen je graag op weg. Contact: Marianne van Lidth de Jeude m.vanlidth@planet.nl en Johanna Karssen johanna@karssen.com.

Alvast inlezen?  Hoofdstuk 3 van Nederlandse tuinarchitectuur III / Jongere Tuinkunst 1900-1940, Eric Blok (full text)

5 gedachten over “Studie naar de tuinarchitect K.C. van Nes, wie geeft er invulling aan?

  1. Van K.C. van Nes wordt in de archieven in Zeist (Gemeentearchief en Zeister Historisch Genootschap) materiaal bewaard, o.a. advies vernieuwing Nassaulaan (de laan naar het Slot) in 1924/1925.

  2. In Epe heeft hij het Sweerts de Landaspark ontworpen en in 1948 aangepast voor het te plaatsen oorlogsmonument. Ook is er een pad in het dorp Epe naar hem vernoemd, het K.C. van Neslaantje.

    • Niet alleen het park, Gerrit, maar ook de Villawijk. Onlangs is hierover een boek verschenen van de hand van Jan Paasman: Een Sieraad voor het dorp. Villapark Sweerts de Landas – Epe.

  3. Ik vind het een loflijk streven om aandacht te schenken en ik ken sinds 1980 al de collectie tekeningen (en dat zijn er een heleboel) die in de Speciale Collecties WUR liggen opgeslagen. Zeker de moeite waard, MAAR ik vraag me al een lang af waarom niet al veel eerder Dirk Frederik Tersteeg aan de beurt komt voor nadere bestudering. Hij was zóinteressant en zó gewild in zijn tijd, niet te vergelijken met Van Nes. NTs/BONAS mag hij ook eens aan de beurt komen? Ik ben zeker bereid ter voorbereiding mee te kijken.
    Vr. groet Carla O.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *