Studie naar de tuinarchitect K.C. van Nes, wie geeft er invulling aan?

van www.tuinenstichting.nl:

De NTs en BONAS (Biografieën en Oeuvrelijsten van Nederlandse Architecten en Stedebouwkundigen), onderdeel van Het Nieuwe Instituut Rotterdam, www.bonas.nl) hebben sinds enige jaren een samenwerking in de studie en publicatie van de werken van Nederlandse Tuin- en Landschaparchitecten van de 20ste eeuw.

NTs/BONAS zoekt naar een geïnteresseerde persoon die een (deel van de) studie wil verrichten naar de tuinarchitect K.C. van Nes (1876-1952). Het gaat om het maken van een beschrijving a.h.v. tekeningen en archiefmateriaal. Het archief is grotendeels aanwezig bij de WUR Speciale Collecties te Wageningen.

Heb je een tuin- en landschapsarchitectuuropleiding of groen erfgoed-cursus gedaan? Of ben je kunsthistoricus met interesse voor tuinen? We helpen je graag op weg. Contact: Marianne van Lidth de Jeude m.vanlidth@planet.nl en Johanna Karssen johanna@karssen.com.

Alvast inlezen?  Hoofdstuk 3 van Nederlandse tuinarchitectuur III / Jongere Tuinkunst 1900-1940, Eric Blok (full text)

3 gedachten over “Studie naar de tuinarchitect K.C. van Nes, wie geeft er invulling aan?

  1. Van K.C. van Nes wordt in de archieven in Zeist (Gemeentearchief en Zeister Historisch Genootschap) materiaal bewaard, o.a. advies vernieuwing Nassaulaan (de laan naar het Slot) in 1924/1925.

  2. In Epe heeft hij het Sweerts de Landaspark ontworpen en in 1948 aangepast voor het te plaatsen oorlogsmonument. Ook is er een pad in het dorp Epe naar hem vernoemd, het K.C. van Neslaantje.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *