Symposium met visies op toekomst van Oranienbaum

Het Cascade bestuur wil u attenderen op het symposium “Neues Wachstum aus alten Wurzeln. Ein demokratischer Garten des 21. Jahrhunderts für Oranienbaum?“. Een symposium, op vr. 7, za. 8 en zo. 9 april, met visies op de toekomst van Oranienbaum bij de stad Dessau in het voormalig vorstendom Anhalt.

Het parkcomplex Oranienbaum is rond 1700 ontstaan, in de Hollandse barokstijl. In de 18e eeuw volgt, voor een deel, een transformatie tot een Anglo-Chinese landschapstuin, waarna een eeuwenlang negeren volgde. Begin 20e eeuw zijn er pogingen gedaan om het park van Oranienbaum een barokke grondstructuur terug te geven. Door de recente geschiedenis (der politischen Wende) is een snelle hervatting van deze activiteiten verder achterwege gebleven.

Daarom rijst nu de vraag, hoe in de toekomst met het historische complex Oranienbaum, dat tot het werelderfgoed van UNESCO behoort, moet worden omgegaan. De sprekers – tuin- en landschapsarchitecten, cultuurhistorici, monumentenzorgspecialisten en communicatiedeskundigen – komen uit heel Europa en presenteren hun eigen(zinnige) visie op de toekomst van Oranienbaum.

Meer details zijn terug te vinden via ‘internationale Tagung‘ en de Nederlands-talige uitnodiging. En mocht je niet kunnen of willen gaan, kijk dan zeker eens rond op de zeer fraaie site ‘Das Gartenreich Dessau Wörlitz‘.

2 gedachten over “Symposium met visies op toekomst van Oranienbaum

  1. Visies op de toekomst van Oranienbaum interesseert natuurlijk iedere rechtgeaarde Cascade-vriend. Wat gaan we doen met een tuin die overeenkomsten vertoont met Het Loo, maar toch heel anders is en die misschien wel de mooiste pagode rijk is op het vaste land van Europa? Wie gaat er heen en wie zou dan een verslag ophoofdpunten van dit congres kunnen maken en de resultaten van het congres willen vastleggen voor het Cascade-Bulletin? Reactie hierop graag bij webmaster.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *