Symposium ‘Zien en gezien worden’

OPGEPIKT
Op donderdagmiddag 17 november 2016 is het (vijfde) jaarlijkse symposium van het Platform Utrechtse Buitenplaatsen (PUB). Voor het eerst is het thema in nauwe samenwerking met een van de deelnemende partijen in het PUB, de gemeente Stichtse Vecht, tot stand gekomen. Ook de locatie waar een herbestemmingsopgave speelt, de Priorij Emmaus op landgoed Doornburgh in Maarssen, zal zeker bijdrage aan een bijzonder symposium.

Onder de titel ‘Zien en gezien worden’, geïnspireerd door de vele theekoepels langs de Vecht, staat de rol van de gemeente als verbindende factor tussen alle partijen in de spotlights. Hoe ziet de gemeente mogelijkheden om, rekening houdend met cultuurhistorie bij ruimtelijke ontwikkelingen, de eigenaren te faciliteren bij de planvorming voor het rendabel houden van de buitenplaats? Welke kansen ziet de eigenaar? Wordt er van de diverse kanten ingezien wat er nodig is om tot behoud van het bijzondere erfgoed te komen? Flexibiliteit, creativiteit, integraal denken en het zoeken naar verbinding, zijn daarbij van essentieel belang.

Berno Strootman, de nieuwe Rijksadviseur voor de Fysieke Leefomgeving, en Ileen Montijn, historica en schrijfster. Beiden geven ieder op eigen wijze inhoud aan het thema van de dag. Wethouders uit diverse gemeenten verzorgen een pitch, gevolgd door een gesprek onder leiding van Elyze Storms. En in workshops worden onder de titel: ‘Wat kan een gemeente betekenen voor de buitenplaats en de eigenaar?’ diverse aspecten aangestipt. Bekijk hier het hele programma.

Symposium ‘Zien en Gezien worden!’
17 november 2016, 12:00-17:00
Priorij Emmaus op het landgoed Doornburgh
Diependaalsedijk 17, 3601 GH Maarssen

Hier inschrijven. Voor meer informatie of vragen: Wietske Dubelaar, tel. 030-6569000 of Marianne Visser tel. 030-2205534. Te zijner tijd wordt na aanmelding meer informatie verstrekt omtrent de parkeergelegenheid (beperkt op het terrein en in de omgeving).

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *