TV-serie Groene Monumenten (2): Staverden

De AVRO komt voor het tweede jaar met de serie xe2x80x98Groene Monumentenxe2x80x99. Landgoed Staverden bijt de spits af, as. zaterdag 29 maart, ca. 17.00 uur, Nederland 2 (website AVRO).

17 mei as. voert de Cascade-voorjaarsexcursie ons naar Staverden en De Cannenburch. Deze uitzending is dus een mooie voorbereiding en voor de mensen die niet met eigen ogen gaan kijken, een mooie kans om toch wat meer van de eigenaar en de ontwerper te weten te komen.

Johan Carel Bierens de Haan, als -toen nog- adjunct-directeur van Geldersch Landschap / Geldersche Kasteelen en Juliet Oldenburger als ontwerper en Carla Oldenburger als vertegenwoordiger van Bureau Oldenburgers Historische Tuinen komen aan het woord over historie en restauratie (of zo men wil transformatie) van tuin en park, uiteraard uitgaande van de historische structuren. De opnames vonden plaats in het voorjaar van 2007, toen de uitvoering nog niet was voltooid, maar juist des te interessanter.

Zie ook de Cascade-weblog xe2x80x98Cradlexe2x80x99 (met alle commentaren), 11 juli 2007. CO

Uitzendingen:

29 maart Kasteel Staverden
5 april Het Vondelpark
12 april Slingertuinen in (prov.) Groningen
19 april Landgoed Eikenrode (Loosdrecht)
26 april Hortus Botanicus Haren
3 mei Museumpark Orientalis (Heilig Landstichting bij Nijmegen)


Staverden, AVRO-opnames bij de centrale parterre op Staverden. Voorjaar 2007. Foto: OHT.

2 gedachten over “TV-serie Groene Monumenten (2): Staverden

  1. De uitzending over Staverden zal eerder zijn rond 17.20, dan 17.00 uur.De uitzending is een deel van het programma KUNSTUUR, dat om 17.00 uur begint.CO

  2. De eerste aflevering valt nu ook via internet te bekijken: Staverden online. Aldaar klik op de camera met de tekst  Bekijk deze aflevering. Na ongeveer 25 min. begint het ‘groene deel’ (over Staverden dus) van het programma.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *