Twee Eeuwen Koninklijke Paleizen


Achterzijde Soestdijk    Foto Carla Oldenburger-Ebbers

Dit jaar, 2007, wordt herdacht dat sinds twee eeuwen door de vorstenhuizen van Bonaparte en Oranje het predicaat xe2x80x98koninklijkxe2x80x99 wordt verleend aan diverse instanties in ons land. Dat geldt ook voor de sinds 1949 Koninklijke Nederlandse Oudheidkundige Bond (KNOB).

Voor de studiedag van de KNOB is in het kader van dit herdenkingsjaar gekozen voor Twee Eeuwen Koninklijke Paleizen.
De KNOB hoopt u, in samenwerking met de Rijksgebouwendienst (beheerder Koninklijke Paleizen) op 5 oktober een interessante studiedag aan te bieden met diverse sprekers uit het wetenschappelijke veld. Er zal onder meer aandacht worden besteed aan Huis Ten Bosch, Paleis Het Loo, Paleis Kneuterdijk, Paleis Soestdijk en Koninklijke Tuinen (laatste onderdeel door Carla Oldenburger-Ebbers).

De lezingen worden gehouden in de door koning Willem II zelf ontworpen Gotische Zaal van het vroegere Paleis Kneuterdijk in Den Haag xe2x80x93 nu de huisvesting van de Raad van State. Aansluitend volgt een korte excursie langs enkele ‘Koninklijke’ gebouwen in de Haagse binnenstad. De dag wordt afgesloten in de Grafelijke Zalen van het Binnenhofcomplex, rond 1900 gerestaureerd en verbouwd als xe2x80x98troonzalenxe2x80x99 van de jonge koningin Wilhelmina.

KNOB-leden xe2x82xac 30,- , niet-leden xe2x82xac 75,- ; aanmelden via info@knob.nl en betaling op 140380 tnv KNOB Axe2x80x99dam onder vermelding van studiedag 5 okt.

Voor alle details zie webpag KNOB activiteiten (halverwege de webpage)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *