Tweede deel tuinherstel Het Loo opgeleverd


Willem op het dak van Het Loo, met de invulling naar de meest recente inzichten (links) naast de invulling naar de inzichten en keuzes van 30, 35 jaar geleden (rechts). Bron: www.destentor.nl


Uitsnede Het Loo van Agtere “Door mij Christiaan Pieter van Staden”

In november 2013 startte men de renovatie van het westelijke deel van de Benedentuin (tijdschrift De Tuin in vier seizoenen spreekt over ‘De renovatie gerenoveerd’). Deze is nu gereed. Even terugkijken aan de hand van een aantal foto’s die van twitteraccount van Het Loo afkomstig zijn, en historisch materiaal. Net als eerder bij de Koninginnetuin, zie 29 nov 2013.

Al vaker de tuinen van Het Loo bezocht? Deze zomer moét je eigenlijk opnieuw een bezoek afleggen. Een jaar lang is de invulling naar de meest recente inzichten naast de invulling naar de inzichten en keuzes van 30, 35 jaar geleden te zien. Gaat dat zien, gaat dat zien (voorgaande jaren kon je op woensdagen in juli het dak op… Nu vinden er reparaties plaats, houdt de Het Loo website in de gaten)
Jan Holwerda

Facebooktwitterlinkedinmail

3 reacties op “Tweede deel tuinherstel Het Loo opgeleverd

  1. Hoe zat het ook al weer met dat nieuwe ontwerp van Reetz? Zat daar eigenlijk een beschrijving bij hoe men de guirlandes in de compartimenten moet invullen, ik bedoel waar gras, waar aarde, waar steenslag etc. Ik heb nu het idee, na vergelijking van beide tekeningen, dat bijv. De plate bandes net andersom zijn ingevuld. Volgens van Staden zie ik een groene (buxus?) randen middenin de plate bandes en aan beide zijden daarvan zwarte (aarden) bandes de propreté; volgens Reetz zie ik lege plate bandes (zwarte aarde) met aan beide zijden van de aarde banden een smalle beplante bande.
    Maar ik weet niet of ik juist interpreteer. Ik ga morgen maar eens kijken. CO.

  2. Jan-Willem van Velzen stuurde een foto met het bericht dat ze bij Het Loo aan het experimenteren zijn met de kleur van het grind omdat je komend vanuit het Paleis vooral in de zomerdag verblind wordt door het felle licht van de witte steentjes. Vandaar dit experiment met meer grijs grind en minder wit. Als het bevalt, dan willen ze alle assen ermee bedekken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Anti-Spam vraag: