Vakantie-cascades


Bath, Somerset, England. Foto: Carla Oldenburger

Iedere zomervakantie is het duidelijk op de weblog te merken dat de inzenders en de lezers van Cascade-weblogs toch even met meer zaken bezig zijn dan alleen Cascade. Tuinhistorische nieuwtjes en feitjes of het opzetten van een discussie op ons vakgebeid is even van minder belang. We gaan liever zwemmen in zee of fietsen in de regen of bramen plukken, dan dat we nu vakliteratuur of een tentoonstelling gaan bespreken, of een interessante tuinhistorische kwestie aansnijden. Dit jaar is het helemaal een moeilijke zomer, want boeken of tentoonstellingen op ons vakgebeid zijn heel dun gezaaid of iet wat overjarig.

Restauraties zijn natuurlijk wel zo hier en daar aan de gang, bijvoorbeeld de voorbereiding van de tuinrestauratie bij het Rijksmuseum. Zie de laatste Rijksmuseum Nieuwsbrief nummer 23, waarin staat te lezen dat Copijn Tuin- en landschapsarchitectenbureau onder verantwoordelijkheid van Cruz en Ortiz de plannen voor de monumentale tuin rondom het Rijksmuseum zal uitvoeren, maar dat wisten we allang sinds we enkele jaren geleden alweer op een Ronde Tafel Conferentie door het bureau zelf hierover werden ingelicht. Ten overvloede staat er nog eens in de Nieuwsbrief vermeld: xe2x80x9cUitgangspunt hierbij zijn de oorspronkelijke tuinontwerpen van Cuypersxe2x80x9d (1877;1884). Ja, ja, dat schijnt bijzonder te zijn.
Ieder jaar denk ik dan weer, laten we volgende zomer eens met zxe2x80x99n allen een mooie verzameling fotoxe2x80x99s op de weblog plaatsen met als onderwerp xe2x80x9cCascadexe2x80x9d.


Lynmouth, Devon, north edge of Exmoor, England  Foto: Carla Oldenburger

Helaas is het nu weer te laat. Maar heel graag illustreer ik deze weblog toch nu al met twee zomer-fotoxe2x80x99s van Engelse cascades, bij gebrek aan een ander weblog-onderwerp. Hopelijk zullen we er volgend jaar eens op tijd aan denken. Ik fotografeer onderweg op vakantie graag de cascades die ik tegen kom, in Nederland en daarbuiten, en zowel de wildstromende natuurlijke cascades als die welke via kunstwerken worden geleid, naast die geschilderd op doek of getekend op papier.
Mochten jullie er een paar in voorraad hebben, maak dan een nieuwe weblog met vakantie-cascades, want het echte weblog-actie-seizoen is volgens mij nog niet aangebroken. Als dat wel zo is, lees ik het graag.  CO

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *