Wat leesvoer; als het dan toch regent…


Schilderij Keukenhof (Lisse, ca. 1700)

De Cascade voorjaarsexcursie 2007 voerde naar o.a. Kasteel Keukenhof (voor foto’s zie Cascade website).
In de inleiding in het koetshuis werd over de geschiedenis verhaald en gedurende de rondleiding werd die geschiedenis in het veld geduid.

Sinds enige tijd is er meer te lezen; via de website van Kasteel Keukenhof, in linkermenu klik Landgoed en dan Historie. Er volgt dan een samenvatting van het rapport over de geschiedenis van Landgoed Keukenhof als door Stichting Particuliere Historische Buitenhuizen beschreven. Onderaan de webpage is een link om het gehele rapport te downloaden. Een aanrader.

Maar naast terugkijken was er ook sprake van vooruitkijken. Over een nieuwe transformatie, met als uitgangspunt het landgoed als xe2x80x98verdienplaatsxe2x80x99 ; een plan om de héle Keukenhof tot één samenhangend geheel te smeden, zodat het uiteindelijk economisch en toeristisch gezien als geheel goed gaat lopen. Dit is verwoord in het Masterplan Keukenhof. De presentatie van het Masterplan is te downloaden via dezelfde website en het Masterplan zelf via Fakton financiële vastgoedregisseurs; klik presentatie of masterplan.  JH


Beide afbeeldingen uit Masterplan Keukenhof

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *