Wat wenst u digitaal?

Ik kijk vaak in de catalogus van Wageningen, om te zien of een boek al gedigitaliseerd is. Zo niet, dan vraag ik soms of ze dat willen. Het antwoord is iets in de geest van, we doen dat niet zo snel, moeten eerst meer mensen het willen. Dus dacht ik op de Cascade weblog te vragen: wie zou welke tuinhistorisch belangrijke boeken gedigitaliseerd willen zien? Om te weten of dat boek al gedigitaliseerd is, kijk eerst op Wageningen UR Library.  Ook de wiki overzichtspagina Geschiedenis van tuinarchitectuur in Nederland kan je helpen met oordelen en kiezen. Dat lijstje kunnen we dan als Cascade doorgeven aan de bibliotheek van WUR.
Ik ben eigenlijk wel benieuwd wat onze lezers zoal wensen.
Carla Oldenburger

1 gedachte op “Wat wenst u digitaal?

  1. Als illustratie dat scanverzoeken internationaal ook positief kunnen uitpakken, het volgende:

    In 2009/2010 deed ik onderzoek naar de verschillende edities van het Magazijn van tuin-sieraaden van Gijsbert van Laar. Via internet en de catalogus van Getty Research Institute achterhaalde ik dat Getty de 24 losse katernen in haar bezit heeft. De mailwisseling resulteerde in het scannen van die exemplaren. Ze staan op biodiversitylibrary.org en archive.org.

    In dezelfde periode deed ik onderzoek naar Johan Carl Krauss’ Afbeeldingen der fraaiste, meest uitheemsche boomen en heesters. Via opnieuw internet en nu de catalogus van Missouri Botanical Garden Library achterhaalde ik de 21 losse katernen; inhoud en covers van de losse katernen waren separaat bewaard gebleven. Ook hier resulteerde de mailwisseling in het scannen van die exemplaren en de losse covers. Ze staan op botanicus.org, biodiversitylibrary.org en archive.org.

    De resultaten van de onderzoeken staan in Cascade bulletin 2010-2, download via cascade1987.nl/bulletin

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *