Website landgoederenzone Gelders Arcadië gelanceerd

INGEZONDEN
Eind 2011 namen de gemeentes Wageningen, Renkum, Arnhem, Rozendaal en Rheden het initiatief om drie vervolgprojecten uit te voeren van het project Nieuw Gelders Arcadië. Deze projecten zijn:
– Het verhalenproject Geschiedenis in verhalen
– Perspectief Gelders Arcadië, een gebiedsvisie
– Het culturele project Echo van de Tijd

Landgoederenproject Gelders Arcadië
De Veluwezoom, op de grens van de Veluwe en de rivieren Rijn en IJssel, heeft door de eeuwen heen een bijzondere aantrekkingskracht uitgeoefend op de welgestelde bevolking. Dit kwam tot uitdrukking in meer dan honderd buitenplaatsen en landgoederen zoals Rosendael, Middachten, Sonsbeek, Doorwerth, Zypendaal en Mariëndaal. Het gebied wordt aangeduid als Gelders Arcadië en omvat de gemeenten Wageningen, Renkum, Arnhem, Rozendaal en Rheden.

Atlas Gelders Arcadië
Van 2007 tot 2011 vond het project ‘Nieuw Gelders Arcadië’ plaats, een initiatief van het Gelders Genootschap, dat resulteerde in een Atlas Gelders Arcadië. In deze atlas is de rijke ruimtelijke kwaliteit van de zone beschreven. Eind 2011 namen de vijf gemeenten het stokje over. Zij hebben -met financiële steun van de provincie Gelderland en het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO)- het initiatief genomen voor drie vervolgprojecten die in 2015-2016 worden uitgevoerd.

www.geldersarcadie.nl
De verantwoordelijke wethouders zijn op 11 februari bij elkaar geweest om de voortgang van de drie projecten te bespreken. Bij die gelegenheid is het belang van de samenwerking door de vijf gemeenten nog eens benadrukt. Ook is de gezamenlijke website gelanceerd waarop meer informatie staat over de projecten en de landgoederenzone: www.geldersarcadie.nl

Blijf ook op de hoogte via:
https://www.facebook.com/GeldersArcadie
https://twitter.com/GeldersArcadie / @GeldersArcadie

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *