Aan de Stichtse Lustwarande

OVERGENOMEN

Op 5 juni werd het nieuwe boek van Annet Werkhoven Aan de Stichtse Lustwarande gepresenteerd op landgoed Doornveld (Doorn).

Dit boek is het eerste deel van de serie waarin zoveel mogelijk bekende en onbekende landgoederen, buitens en villa’s in de omgeving van de Stichtse Lustwarande beschreven worden. Historica Annet Werkhoven schetst de ontstaansgeschiedenis van de gebouwen en de geschiedenis van de bewoners en gebruikers. Ook beschrijft zij hoe de veranderende tijden ingrijpen in het behoud, beheer en gebruik van de mooie panden en landgoederen. In dit boek beschrijft ze 25 bekende en minder bekende landgoederen van de Stichtse Lustwarande: Doornveld, Beukenrode, Hydepark, Boschwijck, Oudeweg, La Forêt, Bloemenheuvel, Nieuweweg, Johannesberg, Mariënburg, Bloemenoord, Clijn Martijn, Veldzigt, Vrije Nesse, De Horst, Wildbaan, Bouwlust, De Bunt, Lindenhorst, Sterrenbosch, Providentia, Overhorst, De Engh (en Villa Johanna), Broekbergen en Dennenburg.
Artikelen van de hand van Annet Werkhoven over deze landgoederen zijn de afgelopen anderhalf jaar verschenen in de Stichtse Courant/De Kaap, maar verschijnen nu, herzien en aangevuld, in boekvorm.

Annet Werkhoven, Aan de Stichtse Lustwarande. Bekende en minder bekende landgoederen, buitens en villa’s, ISBN 9789492055392, 160 pp., € 19,95
(voorbeeld van een artikel, hier over Doornveld)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *