Cascade MZN en uitreiking COE penning

Het bestuur van Stichting Tuinhistorisch Genootschap CASCADE heeft haar donateurs middels een via mail verstuurde uitnodiging geïnviteerd voor de Cascade MidZomerNacht bijeenkomst. Deze zal plaatsvinden op woensdag 21 juni 2017 op Landgoed De Leemcule bij Dalfsen, vanaf 17.00. Onze gastheer is Philip de Haseth Möller, Cascadedonateur en eigenaar van De Leemcule. Heeft u de uitnodiging niet ontvangen? Stuur dan een email naar secretariaat@cascade1987.nl. U dient zich ook via dit mailadres aan te melden voor de MZN (zonder aanmelding en betaling is deelname niet mogelijk).

Tijdens deze bijeenkomst zal ook de Carla Oldenburger-Ebbers penning worden uitgereikt, de stimuleringsprijs voor nieuwe onderzoekers. In september 2016 ging een oproep voor kandidaten uit en op 21 juni 2017 wordt de winnaar dus bekend gemaakt. Hieronder volgen de zes genomineerden en hun onderzoeken in willekeurige volgorde; in een langer document worden ze uitgebreider voorgesteld (klik hier voor PDF).

De zes genomineerden en hun onderzoeken, in willekeurige volgorde:
* Anna van Gerve. Een nieuwe dialoog met de natuur. De positie van Louis le Roy in de ontwikkeling van natuurlijker openbaar groen in de jaren zeventig. Artikel in Stadsgeschiedenis, 2014.
* Gerrit van Oosterom. Gronden van vermaak. Een reconstructie van de ontwikkeling van de buitenplaatscultuur en het buitenplaatslandschap langs de Oude Rijn tussen Leiden en Utrecht (1600-1900). Masterscriptie Rijksuniversiteit Groningen, 2015.
* Willem Weiland. Groen erfgoed: Het volkspark de Leidse Hout in Leiden. Functies en gebruik van het park 1931-2014. Masterscriptie Open universiteit, 2015.
* Fenny ramp. ‘Ten gerieve des volks’ Een onderzoek naar de ontstaansgeschiedenis van een uniek volkspark: het Sloterpark. Masterscriptie Universiteit van Amsterdam, 2016.
* Ietse-Jan Stokroos. Graven in het landschap. Vormgeving en inrichting van begraafplaatsen in Nederland in het interbellum. Masterscriptie Rijksuniversiteit Groningen, 2015.
*Jorinde Nijhuis. De tuinen van Beeckestijn. Een onderzoek naar feit en fictie in de geschiedenis van het ontwerp. Masterscriptie Vrije Universiteit Amsterdam, 2014.

2 gedachten over “Cascade MZN en uitreiking COE penning

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *