Cascade RTC 2015, op 11 april

Zaterdag 11 april 2015 zal de 20ste Ronde Tafel Conferentie van Cascade plaatsvinden. In Steakhouse Cunera te Rhenen, boven het NS-station. Aanvang: 13.30 uur, einde ca. 16.30 uur.

Kennis over tuinhistorische onderwerpen wordt uitgewisseld, standpunten over actuele kwesties komen aan bod en nieuws over lopend of recent afgesloten onderzoek wordt gepresenteerd. Dit gebeurt door middel van korte presentaties (maximaal 30 minuten).

Programma
1. Henk van der Eijk, Het persoonlijke verbeeld: vrijmetselaarstuinen in Nederland.
De werkgroep Vrijmetselaarstuinen werd alweer zeven jaar geleden opgericht, dus het werd tijd om eens wat zaken op een rij te zetten. Henk van der Eijk vat de ontwikkelingen en activiteiten van de werkgroep samen, vertelt over de excursies en discussies, en schetst de plannen voor de toekomst.
2. Jan Holwerda, Catalogi van rond 1900. Over objecten, materialen en gereedschappen voor onderhoud en invulling van het niet-groene tuindeel.
PAUZE
3. Rob Aben, De tekenpen ter hand: een pleidooi voor verdere analyses van (ontwerp)tekeningen.
4. J’ørn Copijn, Het belang van oude, dendrologisch waardevolle bomen in landschapsparken.

Zijn er kwesties die u aan wilt snijden of mededelingen die u wilt doen tijdens de komende Ronde Tafel conferentie? Meld dit dan tijdig aan Martin van den Broeke, via administratie@cascade1987.nl

 

5 gedachten over “Cascade RTC 2015, op 11 april

 1. Ik zie dat de RTC slechts een half dagdeel in beslag neemt, en tegelijkertijd een volle agenda. Dat biedt weinig tijd voor discussie over het onderwerp in kwestie, ook niet onderling. De RTC beschouwde ik altijd als een van de hoogtepunten van het Cascade programma, en dan de hele dag met lunch. ik weet niet wat anderen hiervan denken
  Joost G

  • Ik ben het in ieder geval met je eens Joost. Verarming. En dan nog wel deze twintigste keer. De RTC is juist bedoeld voor veel discussie. En dit bestuur wil nu juist ruimte vrij maken voor meer wetenschappelijke en vakkundige aanpak. De inleidingen mochten officieel niet langer dan 15 min. duren, zodat er dan ook minstens een kwartier gediscussieerd kon worden. En dan een eenvoudige lunch en veel ontmoeting, dat was die dag ook belangrijk. En nu? Er is ook geen tijd meer voor sprekers die zich nog aan willen melden. Ik ben ook benieuwd wat anderen van deze minimalisering vinden. Het lijkt me dat je de reis ook niet zo snel voor een halve dag maakt, als je uit Groningen of Den Haag moet komen. Maar jullie zullen me wel een oude zeur vinden. Carla

 2. Hartelijk dank voor de uitnodiging . Wegens verblijf in buitenland ga ik niet komen.
  Een goede bijeenkomst toegewenst!

  Pieter Boekschooten
  Bureau Pr8Groen
  Bestuurder Van Eesteren Museum

 3. Carla, je bent als een saffier met vele kanten, ik legde je onder mijn loep, en ik vond nergens dat je een ‘oude zeur’ bent. Foei, zo mag je niet denken!

 4. Een drietal sprekers heeft zich aangemeld voor ‘Tijd voor korte mededelingen’:
  Els van der Laan, “De Noordelijke Lustwarande”
  Saskia Ouwehand, “Doel en missie van de sKBL”
  Jan Holwerda, “De gardeneske tuin. Huize Jekschot te Veghel rond 1900, een afbeeldingenreeks”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *