De Koekamp en de toekomst (2)


Vogelvluchtgezicht van ‘s-Gravenhage, met de Koekamp met bergje (1730), G. van Giessen
Bron: haagsebeeldbank.nl

Eerder, 19 november 2016, scheef Joost S.H. Gieskes ‘De Koekamp en de Toekomst’. Nu er een raadsbesluit is genomen (14 feb 2019) levert hij een update van zijn eerdere bijdrage, klik hier.

3 gedachten over “De Koekamp en de toekomst (2)

  1. Mooi bijeen gebracht overzicht Joost. Wel heel jammer dat de typische vorm van een waterpartij van Zocher jr. – ik noem dag altijd een uitgerekte W-vorm- in de loop van de tijd totaal is verdwenen. En dan nog een vraag over de beplanting. In de wandelgangen hoorde ik steeds over verplaatsing van een eeuwenoude Taxodium, die in het water stond. Wordt die nu wel of niet verplaatst en wat vind jij daarvan? Was dat nodig en waar gaat die boom nu heen?

  2. De wandelgangen vergissen zich Carla, daar is geen sprake van. Wel is er beroering – nog of geweest – van enkele in het water staande taxodiums – enkele decennia oud – nabij BUZA die weg moeten omdat ze in de weg staan voor een nieuwe ingang die wordt gebouwd omdat de Tweede Kamer in Buza gaat huizen gedurende de restauratie. Daarover is nogal wat gedoe maar dat leent zich niet voor deze website. Ik mail je wel.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *