Dutch Maze and Labyrinth Symposium 2011

Op 2 en 3 juni aanstaande zal te Eibergen het Dutch Maze and Labyrinth Symposium 2011 plaatsvinden. Het (Engelstalige) programma omvat één dag  met lezingen door hedendaagse deskundigen op het terrein van labyrint- en doolhofonderzoek, -ontwerp en -toepassingen, waaronder internationaal befaamd auteur Jeff Saward. Het avondprogramma zal bestaan uit een labyrintische installatie door kunstenaar tevens spreker Jim Buchanan.
Een tweede dag is gewijd aan excursies langs een selectie van Nederlandse doolhoven en labyrinten. Een inhoudelijk programma en werkwijze rondom registratie kunt U vinden in deze online flyer.
 
Opgave voor deelname aan het symposium kan per direct; aanmelders vóór 1 maart ontvangen bovendien een korting. Hiervoor kunt u contact opnemen met Marius Voet: vandendolder-voet@hetnet.nl – onder vermelding van de in de flyer vermelde details. Eventuele vragen zijn eveneens van harte welkom. Kunt U de weg vinden naar Eibergen? We hopen het van harte!

Martin van der Gaag
Stichting Doolhof en Labyrint

1 gedachte op “Dutch Maze and Labyrinth Symposium 2011

  1. bijzonder en mooi onderwerp. Zojuist nog weer even ‘Larry’s Party’ uit de kast gehaald, een door Carol Schields geschreven roman waarin de hoofdpersoon, een bloemist, tijdens een bezoek aan Engeland gefascineerd raakt door de tuindoolhof van Hampton Court. Larry raakt dusdanig in de ban van tuindoolhoven dat hij besluit zich te specialiseren tot doolhofontwerper. Naast wereldwijde roem, bezorgd het hem ook een eredoctoraat.

    De roman vangt aan met het citaat: What is this mighty labyrinth -the earth, But a wild maze the moment of our birth?

    (‘Overpeinzingen bij een wandeling door de doolhof van Hampton Court’,British Magazine, 1747).

    Aan alle hoofdstukken over Larry’ leven gaat een getekende doolhofvariant vooraf.

    Over Carol Shield -van wie ik alle boeken las: Canadees-Amerikaans auteur, winnares van o.a. de Pulitzerprijs, en werkzaam aan de Universiteit van Manitoba. Zij overleed in 2003 op 68 jarige leeftijd.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *